4 recepty na zdravé letní zmrzliny – rychlé, chutné, osvěžující

Nejlepším letním osvěžením je pořádná dávka zmrzliny. Ideálně, když je navíc připravená ze zdravých surovin, které neohrozí vaši váhu. Budete koukat, jak snadné může být připravit si domácí zmrzlinu. A protože každý má rád něco jiného, přinášíme hned 4 skvělé recepty.

Dobrou zprávou je, že tuto dobrotu si nemusíte dopřávat pouze během léta, ale kdykoliv během roku, při nějaké příležitosti nebo jen tak na chuť.

4 recepty na bezva zmrzliny

1. Melounová zmrzlina

  • Půl menšího melounu
  • Javorový sirup dle potřeby
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Dvě polévkové lžíce smetany

Meloun vypeckujeme a vložíme do mixéru, přidáme šťávu z citronu a javorový sirup i smetanu. Vše společně rozmixujeme, nalijeme do plastových či kovových mističek a vložíme do mrazničky. Když každou půl hodinku zmrzlinu promícháme, bude nadýchanější.

2. Banánová zmrzlina

  • 4 banány
  • 3 lžíce smetany
  • Špetka skořice

Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme zamrazit. Poté je vyjmeme z mrazničky a vložíme do mixéru společně se smetanou a rozmixujeme. Ihned dáváme do mističek a podáváme. Posypat můžeme skořicí, ale i strouhanou čokoládou, kdo má co rád.

3. Jogurtová zmrzlina

  • Velký kelímek jogurtu
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • Med nebo javorový sirup
  • Banán nebo jiné ovoce
  • Oříšky nebo semínka

Jogurt osladíme dle vlastní chuti a přidáme kakao. Větší plastovou mističku si vyložíme potravinářskou folii a jogurt do ní nalijeme na výšku přibližně 1,5 až 2 cm. Nahoru naházíme na kolečka nakrájený banán, ale i jiné ovoce + ořechy či semínka. Dáme zamrazit – ideálně na 3 až 4 hodiny. Poté vyklopíme a nakrájíme jako koláč nebo buchtu. Nejenže tento mražený dezert výtečně vypadá, ale i chutná. Jogurtovou příchuť lze libovolně měnit. Přidat vanilku, kokos apod.

4. Ananasová zmrzlina – pouze 2 ingredience

  • Mražený ananas
  • Řecký jogurt vanilka

Mražený ananas vložíme do mixéru společně s pár lžícemi řeckého jogurtu příchuť vanilka a rozmixujeme do krému. Můžeme ihned podávat, případně ještě na chvíli vložit do mrazničky.

Obrázek: pixabay.com