Nový sexy zimní nápoj, který vás rozpálí – červené víno a horká čokoláda

Zapomeňte na všechno, co jste doposud znali. Ať už svařené víno, grog a jiné horké zimní nápoje. Na scénu přichází zcela nová receptura, kterou si zamilují hlavně příznivci červeného vína a čokolády. Je to nápoj, který si rádi vychutnáte s přáteli po zimní koulovačce, ale i sami schoulení na gauči za doprovodu plápolajícího ohně v krbu.

Bohatý koktejl určen zvlášť pro zimní období z červeného vína a čokolády je naprosto luxusní záležitostí. Ovocné víno – Merlot si nejlépe vychutnáte v harmonii s jemně hořkou čokoládou a karamelem. Tento nápoj si zaslouží skutečně několik hvězdiček. Chutná výtečně, dokáže navodit pocit klidu a pohody, zahřeje na těle i duši. Ať už trávíte poklidný večer doma, nebo při zvláštní příležitosti s partou přátel či při rodinné sešlosti – vyzkoušejte tento recept a rozplynete se jako tabulka čokolády. O spojení vína a čokolády už jsme si psali, ale tohle je ještě trochu jiný level. Jdeme na to…

Potřebné ingredience

  • 6 čtverečků hořké čokolády
  • 3 lžíce neslazeného kvalitního kakaového prášku
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1 l plnotučného mléka
  • Špetka soli
  • 1 a půl šálku ovocného vína Merlot, Shiraz, Zinfandel
  • Karamelová nebo vanilková tresť (záleží čemu dáte přednost)
  • Tyčinky skořice a kakaový prášek na ozdobu – volitelné

Postup

Hořkou čokoládu roztopíme ve vodní lázni, přidáme kakao, cukr a skořici. Vymícháme do hladkého krému. Poté přilijeme mléko a přivedeme k varu na mírném ohni – nezapomínáme stále míchat. Přidáme špetku soli. Přibližně po 5 minutách přilijeme i víno a odstavíme z plotýnky. Nalijeme do předem připravených skleniček nebo hrníčků – ozdobíme skořicí, kakaovým práškem a podáváme.

Obrázek: pixabay.com