Pečení pro radost – 4. díl Univerzální recept i pro začátečnice

Milé hospodyňky, přinášíme vám univerzální recept, který zvládnou i začátečnice. Jde o původně olejovou bábovku se které lze s trochou fantazie vytvořit úžasné výrobky. Ty lahodí jednak oku, ale také přinesou potěšení mlsným jazýčkům.

Potřebné ingredience     

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

  • Vejce, olej a cukr mixujeme a postupně přidáme mouku, prášek do pečiva i mléko a těsto vymixujeme do hladka.
  • A teď už jen záleží k jaké příležitosti a co zrovna chcete vytvářet. Množství těsta je tak akorát do formy na bábovku, ale i dort č i na plech.

Přidáním čehokoli získáme konečný produkt

  • Kakao = čokoládové těsto
  • Kokos = kokosové těsto
  • Mák = makovník
  • Ořechy = ořechové těsto
  • Do části těsta kakao = mramorová bábovka
  • Nechat světlé poklást jakýmkoli ovocem = bublanina

Po upečení můžeme potřít tvarohovým či jiným krémem nebo pudinkemolejová bábovka

Prokrojit a slepit marmeládou nebo krémem, polít jakoukoli polevou

Vylít na plech polít proužky přesnídávky nebo trochou rozpustné kávy udělat dřívkem ornament.

Prostě cokoli vás napadne jedno těsto 100x jinak.