Červená řepa prospívá především játrům a zbavuje tělo nebezpečných toxinů

Červená řepa je známou zeleninou, kterou moc lidí nejí. Jde přitom o velkou chybu, protože jde o skvělého pomocníka pro naše zdraví. Hlavně potom pro naše játra. Jestliže máte problémy s nimi, nebo s jinými oblastmi vašeho těla, je to právě tato zelenina, která vám pomůže.

Má mnoho možností využití

Jak se dá červená řepa jíst? Možností je celá řada. Hitem je třeba pečená, stejně jako skvěle chutná i vařená. Dá se také jíst nakládaná, ale hitem je i konzumace její šťávy, která se může stát základem různých nápojů. A právě na šťávu se zaměříme, jelikož ta je pro využití veškeré síly řepy to nejlepší.

Jak si šťávu z červené řepy připravit?

Snadno a rychle. Potřebovat budete jenom tři věci, díky kterým vznikne skutečná vitamínová bomba, která pomůže nejenom vašim játrům. Základem jsou 3 menší červené řepy, dále 2 mrkve a jedno jablko. Řepu a mrkev oloupejte a jablko zbavte jader. V tu chvíli máte své suroviny připraveny.

A co s nimi? Nakrájejte je na menší kousky a můžete je vložit do odšťavňovače, popřípadě do odšťavňovacího mlýnku. Následně vylisujete jak zdravou, tak i chutnou šťávu, která je zázračným elixírem pro vaše zdraví.

Jak a kdy konzumovat?

Konzumace je jednoduchá. Danou šťávu je vhodné pít každý den, ideálně čerstvou, hned po připravení. Zmíněné množství by mělo být správnou denní dávkou. Šťávu můžete buď upíjet během dne, nebo je lepší dát si ji hned ráno, pro probuzení, před jídlem na lačno.

Budete tak mít jistotu, že tělo skvěle vyčistíte od všech škodlivin, jako jsou toxiny, volné radikály a další látky, které mohou být přítomné ve vašich játrech i dalších vnitřních orgánech, nebo částech těla. Stejně tak vám červená řepa pomůže také snížit tlak, ale i zlepšit krevní oběh. Jde tak o skvělý elixír pro lidské zdraví. A navíc dokonale chutná.

Fotografie: pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]