Česnekový sirup podporuje organismus při léčbě řady nemocí

Na přírodní léčbu se v poslední době často zapomíná. Přitom je nejenom silná, ale také jednoduchá. Česnekový sirup to jenom potvrzuje. Ukážeme vám jak to, jak si ho můžete doma snadno a rychle vyrobit, tak i to, k čemu všemu je prospěšný. Budete zírat, jak silná je tato na první pohled obyčejná přísada do jídel.

Výroba je jednoduchá

Je třeba říci, že vyronit si česnekový sirup zvládne opravdu každý a jeho příprava je maximálně jednoduchá. Potřeba na to jenom pár ingrediencí. A to konkrétně těchto:

  • 8 stroužků česneku
  • 200 ml medu
  • 200 ml jablečného octa

Když máte vše, tak stačí pouze prolisovat česnek, který následně ve sklenici zalijete jak medem, tak i jablečným octem. Potom vše rozmícháte, sklenici uzavřete a směs vložíte do lednice. Na dobu pět dní, během kterých čas od času obsah promícháte. A je to. Váš česnekový sirup je tímto hotový. 

Konzumujte ho správně

Jak se česnekový sirup správně konzumuje? Je to jednodušší, než si myslíte. Základem je konzumovat ho ráno, po probuzení, takzvaně na lačno. Vezmete sklenici vlažné vody, ve které dvě lžíce sirupu jednoduše rozpustíte. Tento nápoj následně vypijte. A je to. Stejný postup opakujte pravidelně každý den.

Co se s vaším tělem stane?

Budete překvapeni tím, kolik pozitivních vlastností něco tak běžného jako česnekový sirup má. Výčet kladů je opravdu bohatý. Kombinace těchto třech látek zajistí, že posílíte svou imunitu, budete lépe bojovat s nemocemi, stejně jako zlepšíte své zdraví. A to i tak, že dojde ke snížení špatného cholesterolu, stejně jako dojde také ke snížení krevního tlaku.

Česnek dokáže dobře eliminovat i různé infekce, stejně jako i běžné příznaky nachlazení. Dokonce se udává preventivní vlastnost proti rakovině i pozitivní vliv v případě, kdy vás trápí křeče nohou. Dále vám však může pomoci také vyčistit organismus a odstranit z něho vše špatné, co v něm nemá být.

Fotografie: Pixabay, Gatitul

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]