Čistý sporák za pár minut. Stačí k tomu tři věci, které má většina z nás doma

Vaříte pravidelně a vadí vám, že je problém udržovat čistý sporák? Možná je stále špinavý jenom proto, že používáte špatné čističe. Pokud kupujete ty chemické z obchodu, jsou často hodně drahé, ale rozhodně ne účinné tak, jak byste si představovali. Z toho důvodu je lepší zkusit něco, co skutečně funguje. Podívejte se na jeden osvědčený postup.

Stačí jenom tři věci

Pokud chcete mít čistý sporák, tak vám k tomu postačí jenom tři věci. A to ještě takové, které jsou celkem běžné, a řadu z nich budete mít doma. Abychom byli konkrétní, tak si připravte:

  • 3 polévkové lžíce jedlé sody
  • ½ lžíce tekutého pracího prášku
  • 1 lžičku papírenského lepidla

Toto je poměr jednotlivých surovin. Pokud budete chtít daného čističe více, můžete nahradit lžíce například odměrkami, stejně jako máte možnost navýšit i počet. Vždy ale nezapomeňte jednotlivé poměry dodržovat.

Použití je jednoduché

Když máte vše, co potřebujete, smíchejte ingredience dohromady, díky čemuž vám vznikne poměrně specifická čisticí pasta. Tu následně ještě rozmíchejte asi v 1 šálku studené vody. V tu chvíli vám vznikne čisticí směs, která je tou nejlepší volbou, jak mít opravdu čistý sporák. To ostatně za chvíli poznáte.

Použití je pochopitelně jednoduché. Pomocí houbičky nebo hadříku naneste na znečištěné povrchy. Následně, pokud jsou nečistoty mírné, můžete houbičkou nebo hadříkem krouživými pohyby ihned čistit. Pokud jsou naopak nečistoty příliš zažrané, je vhodné po aplikaci chvíli počkat a až potom se pustit do čištění.

Na závěr je samozřejmě třeba udělat ještě věc poslední, kterou je otření. Nejprve hadříkem namočeným v čisté vodě a potom hadříkem suchým. V tu chvíli už uvidíte, jak dokonale čistý sporák máte a že ten vypadá stejně, jako byste ho právě koupili. Jak vidíte, cesta k čistotě může být jednoduchá a hlavně rychlá. Zkuste a přesvědčte se o tom i vy.

Fotografie: Freepik

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]