Domácí hnojivo na pokojové rostliny zastíní kupované z obchodu. Výborná výživa přes zimní měsíce, která udrží vaše rostliny zdravé

Fotografie: Pxhere

Už se vám někdy stalo, že jste přišli k příteli na návštěvu a viděli nespočet nádherných pokojových rostlin? Proč mají někteří tak krásné a zdravé pokojové rostliny, zatímco vám se to nedaří? Možná využívají jednoho tradičního triku na domácí hnojivo, který znaly již naše babičky. Pokud chcete mít stejně nádherné a zdravé pokojové rostliny, měli byste tento recept také vyzkoušet.

Péče o rostliny je přitom důležitá především v zimě, protože suché počasí a nedostatek slunce pro ně nejsou vůbec dobré. Proto se musíte více zapojit vy a dát jim trochu více lásky, než obvykle.

Připravujte a dávejte jim pravidelně tento jednoduchý odvar a uvidíte, že vám budou rostliny vděčné. Nepotřebujete na to přitom nic složitého, ani drahého.

Fotografie: Freepik

Červená řepa nemusí být jen na jídlo

Vše, co potřebujete, je jen voda a červená řepa. Dejte obojí jednoduše do hrnce a nechte vařit. Jak víte, zelenina při vaření uvolňuje spoustu vitamínů a minerálů. Tak proč je nevyužít také pro rostliny? Kromě toho řepa obsahuje draslík, fluor, vápník, fosfor a hořčík.

Takový koktejl vitamínů a minerálů prospěje nejen lidskému organismu, ale také pokojovým rostlinám, které z něj můžou těžit stejně dobře jako lidé.

Zřeďte odvar vodou ve stejných poměrech při pokojové teplotě a zalijte své domácí rostlinky. Tato hnojiva nelze připravit předem a skladovat, takže ho budete muset vždy připravit čerstvé.

Ujistěte se proto, že vždy používáte čerstvý odvar. Mimochodem, rostliny tímto způsobem by měly být hnojeny pouze jednou týdně. Ono by se nic nemělo přehánět.

Fotografie: Getty Images

Spolehněte se na domácí hnojivo

Domácí hnojiva pro pokojové rostliny nejsou o nic horší než hnojiva v obchodech. Navíc se snadno připravují a existuje mnoho výhod, kterých můžete využít! Velkou výhodou tohoto odvaru je fakt, že vás to donutí jíst více této jedinečné zeleniny.

Když budete vařit vývar z červené řepy jednou za týden, vývar použijete pro rostliny a uvařenou zeleninu samozřejmě pro sebe, takže tím posílíte také své vlastní zdraví.

Fotografie: Pixabay

Stejný užitek můžete mít i z jiných domácích hnojiv. Jejich hlavní výhodou je příznivá cena, přítomnost pouze přírodních látek a fakt, že můžete zužitkovat suroviny několikrát.

Máte-li možnost kompostovat, můžete pro své rostliny využít hnojivo vytvořené z kuchyňského odpadu, který tak znovu pracujete. A pro rostliny to bude také lepší, než průmyslové hnojivo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]