Efektivní vyčištění ucpaného odpadu již během pěti minut

Ucpal se vám dřez a vy nevíte, jak na vyčištění odpadu? Rozhodně nevolejte instalatéra ani nekupujte různé přípravky. V obou případech je to nejenom drahé, ale zapomínat nelze také na to, že je to i zbytečné. To proto, že vyčištění odpadu zvládnete jednoduše sami. A to s využitím věcí, které máte stoprocentně běžně doma. Podívejte se do své skříně na potraviny a budou tam.

Použijte jedlou sodu

Náš návod na vyčištění odpadu je spojený s využitím jedlé sody. Postup je v daném případě velmi jednoduchý. Stačí vzít jedlou sodu. Té budete potřebovat 200 gramů. Následně ji smícháte se solí a danou směs nalijete do vašeho odpadu.

Potom vezmete trochu octa, asi 150 mililitrů a ten v hrnci přivedete k varu. Následně ho nalijete do odpadu za jedlou sodou. Pozor na chemickou reakci, protože to začne výrazně pěnit. A to je dobře, jelikož takto ucpaný odpad snadno vyčistíte. Takto nechte působit pár desítek minut a potom už stačí propláchnout proudem vody.

Jak ucpanému odpadu předcházet?

Již víte, jak ucpaný odpad vyřešit. To ale neznamená, že nemusíte dbát základních pravidel. Než se trápit s čištěním, je mnohem lepší prevence. Jako první věc, kterou doporučujeme, je použití sítka. Jednoduchá věc za pár korun zamezí, aby se do odpadu dostaly kousky potravin. Ty následně vyhodíte do koše.

Dále si dejte pozor také na tuky. Ty taktéž nejsou v odpadu nijak prospěšné. Naopak. Jak rostlinné, tak i živočišné tuky způsobují, že se k nim následně lepí různé potraviny. A když jich je hodně, tak se v potrubí vytvoří téměř neprostupný špunt a vy musíte opět začít řešit ucpaný odpad.

A potom je tu ještě jedna možnost. Drtič odpadu. Ten, když si necháte nainstalovat, tak problém s ucpaným potrubím také vyřešíte, jelikož cokoliv se do odtoku dostane, bude dokonale rozsekáno, a tak projde až do kanalizace. Ne každý ale má pod dřezem prostor, a ne každý chce do takového zařízení investovat své peníze.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]