Přírodní prostředky na léčbu křečových žil přinášejí velkou úlevu

Fotografie: Freepik

Křečové žíly jsou čím dál častějším zdravotním problémem, který je spojený zejména s dlouhodobým stáním. Projevy této nemoci jsou velmi nepříjemné. Může docházet k otokům dolních končetin, bolestem, či tvorbě vystouplých žilek. Nyní vám představíme pár nejúčinnějších přírodních léků na křečové žíly.

Vyzkoušejte zelená rajčata nebo jíl

Na křečové žíly mohou pomoci obklady z rajčatové tinktury. K její výrobě budete potřebovat: 5 zelených rajčat, sklenici s víkem a 1 šálek jablečného octa. Rajčata omyjte a nakrájejte je na tenké plátky, pak je vložte do sklenice, zalijte octem a nechte louhovat 48 hodin na tmavém místě. Nádoba by měla být pevně uzavřená. Tinkturu naneste na postiženou oblast na nohách a přikryjte ji gázou.

Fotografie: Freepik

Nechte působit asi 40 minut a pak nohy opláchněte chladnější vodou. Po třech týdnech pravidelného používání byste měli zaznamenat efekt. Velmi účinný je na potíže s křečovými žilami i jíl.

Zábal snadno připravíte z jílového prášku a trochy vody. Poté naneste na dolní končetiny silnější vrstvu hmoty, omotejte ručníkem a nechte působit. Opakujte proceduru denně po dobu jednoho měsíce. 

Pomůže i med, chmel, nebo kaštanové květy

Med používaly k léčbě křečových žil už naše babičky. Po horké koupeli jej naneste na nohy a nechte působit pár minut. Následně opláchněte. Výsledky této kúry jsou patrné už po týdnu.

Fotografie: Pixabay

Pozitivně bude působit i chmel. Z něj si můžete udělat odvar a připravit si zábaly. Dá se však i popíjet. Výborným přírodním prostředkem na neduhy s křečovými žilami jsou kaštanové květy.

Fotografie: Pixabay

Připravte si léčivé kapičky k vnitřnímu užití tímto způsobem: 200 až 300 gramů kaštanových květů rozmixujte v kuchyňském robotu a vytlačte z nich šťávu. Tu umístěte do skleničky a užívejte denně 25 kapek rozpuštěných v jedné lžíci vody (2x denně 30 minut před jídlem). 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]