Mlýnek s pepřem lze opět naplnit. Stačí horká voda a správný pohyb

Mlýnek s pepřem, který kombinuje skleněnou spodní část s plastovou horní jistě znáte. Věděli jste, že jde opětovně naplnit? Pravděpodobně ne, jelikož většina lidí to skutečně neví. Když jim dojde, tak ho vyhodí a koupí nový. Nejenom, že tím zbytečně vytvářejí odpad z plastu a skla, ale také zbytečně utrácejí peníze. Když ho otevřete, stačí vám do něho nasypat koupený celý pepř, který vyjde na pár korun. A jak se do něho dostat?

Dejte ho do horké vody

Ona plastová část může působit jako nedobytný prvek, který jenom tak nesundáte. Skutečně takový je, ale když si vzpomenete na základy fyziky, tak na něho můžete vyzrát. Co dělá většina předmětů, pokud zvýší svou teplotu? Zvětší se. U plastů navíc dojde také k tomu, že mohou i lehce změknout. A to je věc, které potřebujete dosáhnout.

Postačí vám proto hrnec s horkou vodou, do kterého mlýnek na pepř na chvíli umístíte. A to dnem vzhůru. Teda tak, že bude v horké vodě ponořená jenom ona plastová část, u které potřebujete dosáhnout zvětšení a také změknutí. Stačí pouze pár desítek sekund.

Sundejte plastový kryt

Jakmile vyndáte mlýnek s pepřem z vody, je třeba jednat rychle a sundat plastový kryt. Ideální je použít stejný pohyb, jako když otevíráte láhev a plastový kryt má být víčkem. Jednou rukou držíte skleněnou část, druhou část plastovou a protichůdným pohybem a tažením od sebe my měla být horní část snadno sejmutelná.

Vyčistěte, naplňte a zavřete

Nyní už stačí mlýnek vyčistit od předchozí náplně a nasypat novou. Je na vás, zda to bude černý pepř, červeným, bílý, nebo třeba různá směs. Je na vás, čím rádi dochucujete a co koupíte v obchodě. Následně vezměte plastový vršek a opět ho na pár desítek vteřin ponořte do horké vody. Potom ho nasaďte zpět a máte hotovo. Stačilo pár minut a máte mlýnek opět naplněný. Bez nutnosti ho vyhazovat bez nutnosti kupovat nový, který není nejlevnější.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]