O sazenice paprik je nejlepší pečovat pomocí běžného amoniaku

Jak se starat o sazenice paprik, aby se jim dobře dařilo a aby z nich byla opravdu obrovská úroda? Stačí použít jednu netradiční věc, kterou je amoniak. Právě ten se ukazuje jako dobrý a zajímavý pomocník v zahrádkářství. Ti zkušení to vědí a těm méně zkušeným to samozřejmě ihned prozradíme.

Sazenice paprik potřebují péči

Papriky jsou velmi populární zeleninou, kterou nemusíte jenom kupovat, ale můžete si ji také vypěstovat. To má řadu výhod, jelikož budete mít plody mnohem chutnější a kvalitnější než v obchodě. Také si můžete zvolit z celé řady různých druhů. A dalším kladem je i to, že máte možnost pěstovat je bez chemie. To vše jsou důvody, proč se do nich pustit.

Začít se dá úplně od nuly. Od obyčejného semínka, které se nechá naklíčit, potom se zasadí a vzniknou sazenice paprik. O ty je třeba pečovat, což se následně pozitivně podepíše na výsledné sklizni. Jak by měla vypadat ta pravá péče? Je jednodušší, než si myslíte.

Použijte amoniak

Co konkrétně budete potřebovat? Něco, co jste dost možná nikdy netušili. Je to amoniak, který je pro sazenice paprik nejlepší. Samozřejmě ho nepoužívejte samotný, to by rostlinám jenom ublížil.

Správná koncentrace je taková, že na jeden litr vody přijde 1 lžička amoniaku. Vše se důkladně rozmíchá a vznikne roztok, který se už může začít používat.

Jak na aplikaci?

Co použít a také v jaké koncentraci, to už víte. A jak konkrétně amoniak na sazenice paprik aplikovat? Svou směs stačí lehce nalít do zeminy, kde se jednotlivé sazenice pěstují. Nikoliv každý den, ale vždy ve chvíli, kdy chcete sazenice vyživit a kdy chcete stimulovat jejich růst.

Stejně tak je vhodné směs aplikovat ve chvíli, kdy se už chystáte k finálnímu přesazování. Tedy k tomu, že své papriky zasadíte klasicky do záhonů, nebo do květináčů. Takto jim amoniak dokáže pomoci v prvních dnech růstu v novém prostředí.

Fotografie: Depositphotos

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]