Obarvení šedivějících vlasů šetrně a jednoduše přírodními metodami

Šedivění vlasů je způsobeno celou řadou faktorů. Mezi ty nejčastější, když jde o vlasy, patří stárnutí a s ním spojená ztráta melaninu, což je pigment, který dodává vlasu příslušnou barvu. Mimo jiné může docházet k zešednutí vlasů i v důsledku hormonálních změn, vlivem dědičných faktorů, stresu, nebo následkem dysfunkce štítné žlázy. Svou roli může hrát i nedostatek vitamínů a minerálů.

Především ženy ztrátu barvy své hřívy nemusí snášet dobře. Proto si vlasy barví kupovanými preparáty, nebo dochází ke kadeřnici. Svým vlasům však můžete poskytnout zcela přírodní péči, díky které můžete docílit příslušného vytouženého odstínu.

Přírodní metody k obarvení šedin

Mezi nejideálnější varianty, určené k překrytí šedin přírodní cestou můžeme zařadit:

  • Obarvení pomocí černého čaje: zhotovte si odvar z dvou šálků horké vody a šesti čajových sáčků černého čaje. Doba louhování bude asi deset minut. Vlasy roztokem posléze opláchněte, nechte účinkovat několik minut a pak smyjte čistou vodou. Pro výraznější efekt opakujte aplikaci několikrát týdně.
  • Obarvení pomocí ořechových skořápek: pro intenzivnější hnědou barvu zkuste použít ořechové skořápky. Ty vložte do hrnce s vodou a vařte asi půl hodiny. Následně nechte odvar vychladnout, přeceďte a oplachujte své vlasy. Ideální je roztok používat dvakrát týdně.

  • Obarvení pomocí kávy: z většího množství mleté kávy a horké vody uvařte silný kávu. Pak přeceďte a vlády studenou tekutinou omývejte asi třikrát týdně. Káva dopomůže tmavému, až černému odstínu vlasů.

Pomůže i mrkev nebo červená řepa

Pro blondýnky je vhodná šťáva z mrkve a pro ženy s načervenalými vlasy zase roztok z červené řepy. Přírodní barvivo na vlasy jednoduše vyrobíte tak, že z příslušné zeleniny vymačkáte šťávu a tu aplikujete na hřívu. Působit nechte asi hodinu a poté smyjte. Vhodné je používat tento způsob barvení asi dvakrát týdně.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]