Obyčejné droždí je neuvěřitelně účinné a zároveň levné domácí hnojivo

Droždí se primárně používá na pečení sladkého, ale i slaného pečiva. Nejde však o jeho jediné využití. Hodí se také vašim rostlinám. My si ukážeme, jak konkrétně a co vše běžné kvasnice dokážou. Od té doby budou vaše květiny krásnější, a pokud jde o rostliny, které mají plodit, bude sklizeň o poznání větší.

Proč právě droždí?

Důvodů, proč používat na své rostliny právě droždí, je hned několik. V první řadě je to proto, že obsahuje důležité aminokyseliny, stejně jako obsahuje i řadu dalších důležitých prvků. Dále nezapomínejme na to, že kvasnice umí také velmi dobře stimulovat růst, stejně jako podporují samotné kvetení. Dále aktivují v rostlinách různé procesy, které se následně podepíší na kráse dané rostliny. A co více, droždí dnes stojí pár korun, takže není problém s jeho snadným pořízením.

Kdy droždí použít?

Vhodné je také vědět, kdy droždí na své rostliny použít. Tady je odpověď celkem jednoduchá. Kvasnice je na místě používat v podstatě neustále. A to na jaře, kdy je potřeba dodat jim první živiny, tak i během léta, kdy potřebuje látky, aby začala intenzivně plodit, nebo kvést. Dále je to také podzim, kdy si rostlina dělá zásoby a látky z droždí jí k tomu pomohou.

Použití je jednoduché

Již víte, že droždí má pro vaše rostliny skutečně řadu unikátů. A jak ho využít? Není to zase až tak nic složitého. Základem je 10 g kvasnic na litr vody. Do této směsi přidáte také lžičku cukru.

Vše krátce provaříte a potom necháte pomalu chladnout a odpočívat, po několik hodin. Klidně i do druhého dne. Následně vznikne roztok, který používáte na klasické zalévání.

Alternativním postupem přípravy je množství 30 g kvasnic na 700 ml vody. K tomu přidáte 2 lžíce cukru a necháte na teplém místě alespoň den kvasit. Potom naředíte další čistou vodou a až poté můžete s touto směsí zalévat. A to pravidelně, aby vaše rostliny měly stále vše, co potřebují.

Fotografie: DepositPhotos

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]