Alobal do pánvičky, cibule do lednice, vařečka na hrnec a další kuchyňské triky

Kuchyňské triky umí zjednodušit vaření, udržet domácnost v čistotě i zefektivnit přípravu. Co byste měli bezpodmínečně znát? Podívejme se společně na výčet věcí, které doporučují zkušené hospodyňky. Jedná se na první pohled o ty nejjednodušší věci, které jenom mohou existovat. Až je zkusíte, budete litovat že jste je neznali dříve.

Otevření vína

Nemůžete se dostat k vašemu oblíbenému nápoji, protože nemáte vývrtku? Tak vezměte šroub, šroubovák a vrut to něho našroubujte. Pomocí kleští vytáhnete šroub i s korkovým špuntem. A můžete nalévat.

Jednoduchá večeře

Máte doma starý chleba a trochu uzeniny? Nemusíte ho žvýkat tvrdý. Pokud máte topinkovač, udělejte si jednoduchý, a přitom lahodný a křupavý toust. Jako rychlá večeře v týdnu jasný volba.

Krájení cibule

Také u ní neustále slzíte? Pokud ano, dejte ji před krájením na 15 minut do lednice. Potom ji vyndejte a začněte krájet. V tu chvíli máte jistotu, že stoprocentně neuroníte ani jedinou slzu.

Vaření polévky

Máte strach z toho, že vám polévka přeteče? Tyto kuchyňské triky vám tomu pomohou zamezit. Místo poklice položte přes okraj hrnce dřevěnou vařečku. Nevíme jak, ale rozhodně to funguje.

Čerstvost vajec

Zamíchaly se vám a vy nevíte, která jsou čerstvá a která ne? Žádný problém, jelikož je stačí vložit do sklenice vody. Ta, která klesnou jsou čerstvá. Ta, která plavou na povrchu radši důkladně zkontrolujte.

Přelévání

S trychtýřem je to hračka. Ale co když ho nemáte? Tak vezměte obyčejný sáček a ostřihněte jeho roh. A máte hotovo. Snadno přelijete tekutinu i do toho nejužšího otvoru.

Vytvoření ledu

Je to unikátní, ale je to tak. Mezi kuchyňské triky patří i správný postup tvoření ledu. Do formiček nalijte vodu o teplotě 60–70 stupňů Celsia. Oproti studené paradoxně zmrzne mnohem rychleji.

Čištění trouby

Připeklo se vám zde nějaké jídlo? Nebo se tak stalo na vašem nádobí? Mezi další osvědčené kuchyňské triky patří i to, že danou spáleninu odstraníte pomocí octa a trochu vody.

Příprava kávy

Máte chuť na překapávanou kávu, ale kávovar nefunguje? Žádný problém. Vložte kávu do filtru, ten ponořte do vody a vařte takto. Přímo v hrnci. Uvidíte, že chuť bude velmi podobná a velmi lahodná.

Žehlení

Jak žehlit rychleji a efektivněji? S alobalem. Pod látkový povrch žehlícího prkna dejte pořádnou vrstvu alobalu. Teplo se od něj bude odrážet. V tu chvíli jedním pohybem vyžehlíte obě strany najednou. Jednoduché.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]