Rozdělání ohně snadno a rychle: Místo sirek pomůžou hřebíky v citronu

Rozdělání ohně bez sirek a zapalovače může být nadlidský úkol. Ne v případě, kdy máte po ruce obyčejný citron a několik hřebíků. Právě toto spojení zajistí, že oheň rozděláte v podstatě kdykoliv a kdekoliv. Tato rada přijde vhod jak těm, kteří jezdí kempovat do přírody, tak i těm, kteří doma potřebují například zapálit plynový sporák, ale došel jim plyn v zapalovači a sirky nemohou najít. Pokud je v lednici citron, je vyhráno. I když se to zdá neuvěřitelné.

Vezměte citron a několik hřebíků

Zdá se to až neuvěřitelně, ale pravdou je, že to skutečně funguje. Pokud potřebujete jednoduše a rychle rozdělat oheň, pomůže vám k tomu právě citron a několik hřebíků. Co budete potřebovat a co bude nutné udělat? Je to jednoduché. Citron lehce poválejte v ruce, aby změkl. Následně ho položte na stůl a začněte do něho postupně píchat jeden hřebík za druhý. A to ve dvou řadách. Je samozřejmě jedno, jaké hřebíky budete používat, stejně jako je jedno, zda jich použijete stejný počet jako na videu, nebo více nebo méně. Konkrétně to nehraje až tak velkou roli.

Omotejte obyčejným kusem drátu

Nyní si vezměte obyčejný a jakýkoliv drát. Pokud má na sobě izolaci, tak ji opatrně odstraňte tak, abyste drát samotný nepoškodili. Ten následně omotejte kolem jednotlivých hřebíků tak, jak vidíte na videu. Následně máte připraveny dva konce, pomocí kterých bude rozdělání ohně hračkou.

Rozdělejte oheň

Máte vše připraveno? Nyní se přesvědčíte o tom, že rozdělání ohně pomocí citronu je skutečně reálné a také jednoduché. Vezměte si hořlavý materiál, položte na něho konce drátu a lehce s nimi hýbejte. Začne jimi procházet slabý elektrický proud, který zajistí, že daný materiál skutečně začne hořet. Není to kouzlo ani zázrak. Takto funguje věda. A citron nemusí být nutně tím jediným ovocem, se kterým toto funguje. Zkusit se dá i několik dalších druhů. Nebojte se experimentů.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]