Smícháním hřebíčku s Alpou vznikne silný přírodní sirup na kašel

Co se stane, pokud je smíchán hřebíček a známá Alpa? Jedinečný silný a přírodní lék, který okamžitě zabere. Hřebíček má doma v kuchyni každý, jelikož se jedná o známé koření. A Alpu jistě také, jelikož ta je velmi dobrým mazadlem na svaly. Málokoho však napadne dané ingredience smíchat. Když se to však udělá, vznikne něco skvělého.

Unikátní směs účinných látek

Hřebíček je sám o sobě nejenom aromatickým, ale také zdravotně velmi prospěšným kořením. Používá se třeba do svařeného vína, stejně jako se s ním koření pokrmy, kde jsou používány citrusy, se kterými se dobře váže. Hodí se ale i k masu, nebo k rýži. Jeho unikátem je však to, že má jak dezinfekční, tak i znecitlivující účinky. Při konzumaci jídla, které je hřebíčkem jenom okořeněno to nepoznáme. Proto je třeba tyto účinné látky z koření dostat.

Smíchejte hřebíček s Alpou

Potřebovat budete hřebíček, a to ideálně 25 jednotlivých kousků tohoto koření. Dále budete potřebovat mazání Alpa. Tedy onu verzi v tekutém stavu, nikoliv různé moderní masti. Máme na mysli známou klasiku, které si připravte 60 mililitrů. Postup přípravy vašeho sirupu je snadný. Hřebíček nasypte do Alpy a nechte ho zde louhovat. Minimálně 24 hodin, nejlépe 48 hodin, díky čemuž se z něho uvolní všechny důležité látky.

Jak na konzumaci?

Jelikož si vyrábíte sirup, je třeba ho také užívat vnitřně. Vždy si na lžičku nalijte trochu Alpy s vylouhovaným hřebíčkem, vložte do úst, lehce poválejte v ústech, snažte se také kloktat a potom vyplivněte. Pokud spolknete, nic tak hrozného se neděje, jelikož šlo o celkem malé množství. Ve větším už by tu bylo riziko pro vaše zdraví. Proto denně užívejte jenom jednu lžičku, nejlépe vždy večer před spaním.

I když chuťově to nebude zrovna nic moc, tak na kašel, ale i bolest v krku to je skvělá volba. Dezinfekční a znecitlivující účinky hřebíčku potlačí bolest a celková svěžest Alpy výrazně prospěje vašim dýchacím cestám.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]