Na takovou ránu nebylo Česko připraveno. V 68 letech zemřela významná divadelní osobnost

Fotografie: Michal Louč / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

V 68 letech zemřela bývalá ředitelka zvolenského divadla. Za jejího působení se podařilo divadlo otevřít širokému spektru publika.

Divadlo Josefa Gregora Tajovského ze slovenského Zvolena zveřejnilo smutnou zprávu. V 68 letech zemřela po dlouhé nemoci jeho dlouholetá ředitelka Ing. Marcela Kršková. Za jejího působení se v divadle odehrálo mnoho pozitivních změn, které přilákaly široké spektrum diváků. Jak uvádí TN, na Marcelu Krškovou vzpomínají také obyvatelé města jako na poslankyni městského zastupitelstva.

Za svoji činnost získala také ocenění

„Divadlo Josefa Gregora Tajovského se zármutkem přijalo zprávu, že nás dne 3. září 2024 ve věku 68 let opustila Ing. Marcela Kršková, dlouholetá ředitelka DJGT. Ve zvolenském divadle působila od roku 1994 ve více manažerských funkcích a v letech 2000–2010 byla ředitelkou DJGT. V roce 2008 získala za svou činnost v naší instituci Cenu Květ kultury a umění BBSK za cílevědomé uplatnění efektivního managementu a marketingu v kultuře a divadelním umění,“ oznámilo divadlo na svých facebookových stránkách.

Marcela Kršková znamenala pro zvolenské divadlo výrazný přínos. Zasadila se o zrod akcí, jako je Den otevřených dveří, Den divadla nebo ankety Motýl. Tím se jí podařilo přilákat k divadlu široké spektrum publika. „Je mi to velmi líto. Byla to ta nejlepší ředitelka DJGT za mého působení v tomto divadle,“ připojil svou kondolenci jeden ze zaměstnanců divadla.

Ve věku pouhých 58 let zemřela významná herečka, které kdysi u nohou leželo celé Česko

Pracovala také jako poslankyně města Zvolen

„Někdy se dařilo víc, jindy méně. Nebyla to dálnice, bylo třeba překonat hodně zatáček, jít objížďkami, občas se i vrátit… Já věřím, že naši následovníci budou při hodnocení dalšího jubilea mít o čem psát, vzpomínat na tvůrce divadelního kumštu v batkovém divadle,“ citovalo zvolenské divadlo z jejích postřehů, které napsala k 50. výročí DJGT.

Marcela Kršková byla také poslankyní města Zvolen a po skončení kariéry v divadle se stala hlavní kontrolorkou města Zvolen. „I když život vždy končí derniérou, některé odchody jsou lidsky velmi bolestné,kondoloval také náměstek primátora Ľubomír Zdút-Šťastný. Na Světě Kreativity jsme rovněž informovali o úmrtí Obiho Ndefa, amerického herce z oblíbených seriálů, jenž v 51 letech zemřel na komplikace spojené s poruchou příjmu potravy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*