Makronky – znáte tento pojem? Drtivá většina lidí si toto slůvko mylně plete se známými makaróny, což ale rozhodně není dobře – tyto dva pojmy jsou jako nebe a dudy, naprosto rozdílné a to nejen chutí a složením, ale i barvou. Makaróny jsou těstoviny, makronky zase sladká pochoutka. Pokud nevíte, co si pod slůvkem makronky představit, rozhodně si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám prozradíme nejen co jsou to makronky, ale i odkud pochází a přihodíme i jednoduchý recept, jak je připravit. Nalaďte své chutě a pojďte si společně s námi užít následující řádky!
Co jsou to makronky?
Makronky jsou v podstatě dvě lehoučké, nadýchané pusinky chutnající po mandlích, které se k robě přilepí pomocí máslového krému. Jednotlivé pusinky mohou chutnat všelijak – v tomto případě se liší nejen chutí, ale i barvou a příchutí krému. Možnosti jsou takřka neomezené!
Kde vznikly?
Hledáte odpověď na otázku, kde se ony sladké makronky vlastně vzaly? Určitě vás nepřekvapí, když vám řekneme, že pusinky samy o sobě znají cukráři po celém světě – ať už sněhové, kokosové či mandlové. Pravdou je, že za vznikem makronek stojí Francouzi, kteří si nárokují tento slaďoučký nápad.
Jaké mají chutě?
Už jste někdy makronku ochutnali? Pokud ne, pak určitě nevíte, o jakou chuťovou slast sami sebe ve skutečnosti připravujete. Makronka se vyznačuje kulatým tvarem a hladkým povrchem bez prasklinek. Kolem dokola je zvrásněná část, tzv. nožka. Na povrchu jsou křupavé, uvnitř naopak mírně vlhké – rozplývající se na jazyku. Krém by neměl být ani příliš sladký, ani moc suchý, ani moc tučný.
Fotografie publikována se svolením Tiverylucky FreeDigitalPhotos.net