Tento recept na kuřecí stehna s pečenými brambory si zamiluje každý člen vaší rodiny. Je přitom velmi snadný a příprava vám nezabere mnoho času.
Pokud vás již delší dobu láká uvařit si dobrá kuřecí stehna s pečenými brambory, ale všechny své recepty jste již vyzkoušeli, tento jedinečný postup je pro vás jako dělaný. Jedná se o velmi snadný pokrm, který vám nezabere mnoho času, takže může být skvělou příležitostí pro každého nováčka v kuchyni. Ve výsledku však získáte lahodné kousky masa s velmi křupavou přílohou, po které si bude každý člen vaší rodiny oblizovat prsty. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!
Kuřecí stehna s pečenými brambory
Křehké kousky kuřecího masa s křupavými brambory, lahodně ochucené zázvorem, kurkumou, sladkým chilli, citronovou šťávou, česnekem a provensálskými bylinkami, jako je rozmarýn či majoránka. Tento recept je skvělou příležitostí, jak si připravit tento jednoduchý pokrm na takový způsob, že překvapí celou vaši rodinu. Postup je však velmi jednoduchý a nevyžaduje ani mnoho ingrediencí a času stráveného v kuchyni. Kromě toho se jedná o zdravé jídlo, takže neurazí nikoho, kdo je na dietě. K přípravě budete potřebovat následující ingredience (pro 4 osoby):
- 2 ks kuřecí stehna
- 5/6 ks brambory
- Provensálské bylinky (majoránka, tymián, rozmarýn a další)
- Kurkuma
- Kmín
- Červená paprika
- Kajenský pepř
- Pepř
- 2/3 ks velká cibule
- 50 centilitrů vody
- sůl
Postu pro přípravu kuřecích stehen a bramborové přílohy:
- Nejprve si připravte kuřecí stehna. Ta omyjte horkou vodou, nechte okapat a položte je na prkénko.
- Nyní oloupejte cibuli, nakrájejte ji na tenké plátky a vyložte jimi vhodnou nádobu do trouby, do které se vejdou všechna kuřecí stehna.
- Omytá kuřecí stehna naskládejte do nádoby, posypte je kořením a solí a dolijte vodou do poloviny.
- Připravte si brambory, oloupejte je a nakrájejte na menší kostičky. Ty poté smíchejte s provensálskými bylinkami a vyskládejte je na připravená kuřecí stehna.
- Nádobu s připraveným pokrmem nyní vložte do trouby předehřáté na 210 °C a nechte je péct 1 hodinu. V polovině pečení stehna otočte a 10 minut před koncem je otočte znovu.
- Jakmile uplyne stanovená doba, můžete pokrm rovnou podávat. Dobrou chuť!
V průběhu pečení byste měli stehna pečlivě sledovat, protože závisí na typu vaší trouby, jak budou ve výsledku vypadat. Někdo bude možná potřebovat více času, jiní zase méně. Pokud jste však postupovali podle všech výše uvedených kroků, měli byste ve výsledku získat skvělý lahodný pokrm, na které si pochutná celá vaše rodina. Receptura je přitom velmi jednoduchá, takže a hravě si s ní poradí každý začínající kuchař či kuchařka.
Napište komentář