Zachráněné slůně se poprvé koupe ve škopku. Video má miliony zhlédnutí

Fotografie: Fernando2324 / Creative Commons / Attribution 2.0

Když sloní mládě poprvé vstoupilo do malé plastové vaničky naplněné čerstvou vodou, bylo to něco úplně jiného, než co zažilo předtím. Video je doslova hitem.

Sloni jsou skutečně úžasná zvířata. V tomto případě se blíže podíváme na slůně Chabu, které se těší ze svou první koupel. Čtyřměsíční Chaba se narodila v thajském táboře a byla držena v osamění a její matka BunMa byla nucena denně předvádět cirkusové kousky pro pobavení turistů. Když se tým thajské nadace dozvěděl o tragické situaci slonů, vydal se do tábora, aby je zachránil. Našli matku s mládětem v malé betonové ohradě, bez jakéhokoli vybavení, a matku na krátkém řetězu. Okamžitě bylo jasné, že jsou oba ve špatném zdravotním stavu a potřebují naléhavý zásah.

Šťastný konec zachráněného slůněte

Chaba dnes žije v thajském přírodním parku pro slony, speciálním parku pro slony v severním Thajsku. Nachází se asi 60 kilometrů od města Chiang Mai a je popisován jako útočiště pro slony, se kterými bylo v minulosti špatně zacházeno, včetně násilí. Va videu se mladá Chaba chystá na svou první koupel a její potěšení je nepopiratelné!

Poté, co záchranáři slůně vysvobodili, rozhodli se, že pro ně bude bezpečnější jít do jejich parku pěšky. Po dvou hodinách chůze dorazili na místo a byli přivítáni sloním dortem. Po snědení dortu se Chaba poprvé vykoupala. Všechny překvapil výraz čiré radosti v obličeji tehdy čtyřměsíčního slůněte. Líbilo se jí cákání vody a bylo vidět, že si to neskutečně užívá.

slůně
Fotografie: Piqsels

Video si získalo tisíce srdcí

Video šťastného slůněte, které skáče do vany a z vany, jako by to byla ta nejzábavnější věc na světě, má na YouTube téměř čtyřmi miliony zhlédnutí – a není těžké pochopit proč. „Ve světě plném nenávisti a hnusu je tohle to nejroztomilejší, co jsem dnes viděl. Děkuji!“ napsal jeden z diváků v komentáři k videu. „Dojímá mě, že existují lidé jako já, kteří také nacházejí štěstí v tom, že vidí slona, jak si hraje. Alespoň máme něco společného,“ napsal další divák.

Je zřejmé, že video zasahuje diváky na správném místě. „Je tak rozkošně sladká i beze slov, chová se jako lidské dítě,“ píše další z diváků. Ráda si hraje s vodou a cáká kolem sebe,“ napsala nadace Save Elephant Foundation na facebooku. „Maminka při hře odchází a má chvilku na odpočinek. Roste jí sebevědomí a tolik se toho učí.“ Podívejte se na krásné video níže.

Zdroj: Newsner

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*