Milovaný herec z ikonického filmu zemřel po útoku žraloka. Kolegové a fanoušci vzpomínají

Fotografie: Jirka23 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

V obrovskou tragédii se proměnilo nedělní surfování. 49letý uznávaný surfař a příležitostný herec zemřel po útoku žraloka na pobřeží Havaje.

Známý surfař a příležitostný herec přišel o život při surfování na Havaji. Jak uvedla TN, v neděli 23. 6. jej u pobřeží napadl žralok. Lidé mu pohotově přispěchali na pomoc, ale svým zraněním podlehl ještě na místě. 49letého Tamaya Perryho si všichni pamatují jako vynikajícího surfaře a instruktora, který měl velký respekt v celosvětové surfařské komunitě.

Byl to celosvětově uznávaný surfař a instruktor

Děsivý útok žraloka nepřežil minulou neděli známý surfař, plavčík a herec Tamayo Perry. Ke smrtelnému napadení došlo na havajském Oahu’s North Shore, kde Perry právě surfoval. Lidé se mu snažili pomoci, vytáhli jej z vod a na skútru ho přivezli na břeh. Jeho zranění však byla natolik vážná, že už mu ani rychle přivolání zdravotníci nedokázali pomoci.

49letý Perry byl v oblasti známý a velmi populární. Dříve se věnoval profesionálně surfingu a patřil mezi světovou špičku. Byl pověstný surfováním na velkých nebezpečných vlnách. S manželkou pořádali na Havaji kurzy surfování. „Pokud jde o surfaře na vysoké úrovni, kterého lidé na celém světě znají a respektují, je prvním, kdo mě napadá,“ řekl podle ABCNews Brendan Buckley, redaktor magazínu věnovanému surfování.

V pouhých 56 letech zemřel milovaný herec z krimiseriálu. Filmová scéna zažívá krušné chvíle

Objevil se v několika známých snímcích

Perry byl však také příležitostným hercem. Objevil se jako jeden z bukanýrů v Pirátech z Karibiku, v oblíbeném televizním seriálu Hawaii Five-0 či ve filmu Charlieho andílci. Perry přitom již před lety zažil velmi vážnou nehodu při surfování, kdy málem přišel o život. „Poučení, které jsem si z této akce vzal, mě inspirovalo k mému cíli vštípit správnou surfařskou etiketu a bezpečnost těm, které učím,“ napsal o několik let později Perry.

Po incidentu byla zveřejněna výstraha o výskytu žraloka u pobřeží. Poslední smrtelné napadení žralokem na Havaji se odehrálo loni 30. prosince, kdy o život přišel rovněž muž, jenž surfoval desítky metrů od pobřeží. Na SvětěKreativity jsme psali také o ženě, která při potápění zažila velký šok. Její kamera zachytila, jak po ní chňapnul obrovský žralok. Stihla se však dostat z vody pryč.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*