Po malém chlapci pátrali v lese dlouhé 3 dny. To, díky čemu přežil, nahnalo záchranářům husí kůži

Fotografie: Dickelbers / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

V roce 2019 zmizel tříletý Casey Hathaway na tři dny v lesích Severní Karolíny, pak se stal neuvěřitelný zázrak, který přitáhl pozornost celého světa.

Když se malý chlapec ztratil při hraní v domě příbuzného, vyvolalo to okamžitou obavu celé komunity i záchranářů. Co však tento příběh činí ještě pozoruhodnějším, je chlapcovo tvrzení, že mu během těchto těžkých dní a mrazivých nocí pomohl nečekaný tvor. Jen díky němu přežil tři dny a noci v mrazivém lese.

Dramatická pátrací akce začala téměř ihned

Po Caseyho zmizení se rozběhla masivní pátrací akce. Desítky profesionálů, dobrovolníků, státních vyšetřovatelů, a dokonce i americká námořní pěchota a FBI se zapojily do hledání pohřešovaného dítěte. Pátrání se podle webu ViralTales soustředilo na lesy, rybníky a zalesněné oblasti v blízkosti domu. Se zhoršujícími se povětrnostními podmínkami a poklesem teplot rostla obava o chlapcovu bezpečnost.

Když byl Casey po třech dnech konečně objeven, zamotaný do vřesů a volající po své matce, všichni se obávali, v jakém stavu bude. Navzdory očekáváním byl však chlapec nalezen relativně zdravý, jen s několika drobnými škrábanci a známkami podvýživy. Po svém zázračném nalezení se Casey podělil o nečekaný příběh, který si získal pozornost médií a reportáž o něm se objevila i na stránkách YouTube.

Po 20 kilometrech jízdy autem uslyšeli podivné zvuky. Po prohledání vozu je málem trefil šlak

V lese byl zahříván, jen díky tomu přežil

Chlapec tvrdil, že po celou dobu, co byl v lese, ho zahříval černý medvěd, který ho ochránil před chladným počasím. Tato část příběhu vyvolala velké množství otázek a diskusí mezi odborníky i širokou veřejností. Zatímco odborníci byli skeptičtí ohledně toho, zda by medvěd skutečně mohl poskytnout takovou péči, mnozí byli ochotní přijmout tuto verzi jako Caseyho vlastní způsob, jak si vysvětlit neuvěřitelný zážitek.

Pro tříleté dítě může být svět zvířat a přírody často zahalen fantazií, ale pokud mu tato představa pomohla přežít, je to pro mnohé pochopitelné a inspirativní. Po jeho návratu vyjádřila Caseyho rodina hlubokou vděčnost za podporu a úsilí komunity a záchranářů. Na SvětěKreativity jsme také psali, jak kamera v obchodě zachytila kuriózního lupiče, byl chlupatý a měl čtyři nohy.

 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*