O tyto dokonalé obložené chlebíčky mě kamarádky doslova žadoní vždy, když se chystají na návštěvu

Zapečené chlebíčky hotové vyložené na tmavém tácu

Také už cítíte vůni nadcházejícího období? Čas štědrosti, lásky, pospolitosti… Důstojné a originální pohoštění se vám jistě bude hodit!

Chutné a rychlé občerstvení, jako jsou i klasické české obložené chlebíčky, má své kořeny v jednoduchých pokrmech pro cestovatele. Základ vždy tvořil chléb či veka a různé náplně. Dnes je příprava kreativnější a pestřejší, což z různých chlebíčků, kanapek či jednohubek dělá ideální volbu na pohoštění i rychlou svačinu. Každý si může recept přizpůsobit podle vlastních preferencí.

Ideální občerstvení i pro velkou společnost

Tyto chlebíčky  (při použití menšího pečiva, jako jsou bagety nebo rohlíky, též možno tvořit jednohubky) zaručeně zaujmou. Oproti běžně připravované klasice totiž jde o chlebíčky s křupavou krustou, šťavnatou náplní a dipem, samozřejmě domácím a tedy patřičně aromatickým. Jednoduchá příprava a chutná kombinace surovin dělají z tohoto receptu neocenitelný doplněk domácí hostiny.

Ingredience na chlebíčky:

  • Bílý chléb, veka nebo bageta – 1 ks;
  • Sladká paprika – 1 ks;
  • Šunka – 200 g;
  • Rajče – 1 ks;
  • Mozzarella – 150 g;
  • Petržel – 15 g;
  • Černý pepř – 3 g;
  • Sůl – 3 g;
  • Majonéza – 100 g.

Tak vynikající pomazánku jsem ještě nikdy nejedla. Tento poctivý recept si zamilovala celá moje rodina

Na omáčku:

  • Kečup – 80 g;
  • Majonéza – 100 g;
  • Hořčice – 60 g;
  • Nakládané okurky – 3 ks;
  • Sladká paprika (mletá) – 3 g;
  • Sušený česnek – 3 g;
  • Cukr – 10 g.

Zapečené chlebíčky stlačování středu veky válečkem

Postup:

  • Pečivo nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Měkkou část chleba či veky lehce zmáčkněte válečkem, aby vznikla prohlubeň.
  • Papriku očistěte a nakrájejte na drobné kostičky.
  • Stejně tak nakrájejte šunku a rajče.
  • Mozzarellu nastrouhejte nahrubo.
  • Vše promíchejte a přidejte nasekanou petržel.
  • Směs osolte, opepřete a spojte s majonézou.

Zapečené chlebíčky vkládání náplně

  • Směs rovnoměrně rozdělte na připravené chleby.
  • Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut, dokud není povrch zlatavý.

Zapečené chlebíčky hotové jeden chlebíček v ruce

  • Mezitím si připravte dip:
  • Smíchejte kečup, hořčici a majonézu.
  • Nakrájené nakládané okurky přidejte do směsi spolu s mletou paprikou, česnekem a cukrem.
  • Dobře promíchejte.

Zapečené chlebíčky máčení chlebíčku do dipu

  • Podávejte teplé jednohubky s omáčkou jako chutné pohoštění pro rodinu či přátele.
  • Tento recept je důkazem, že i jednoduché jídlo může být chuťově výjimečné.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*