Největší obchodní řetězec prodával plesnivé mražené pizzy. Za žádnou cenu je nekupujte

Fotografie: Oto Zapletal / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Plzeňský Kaufland na Lochotínské ulici prodával plesnivé mražené pizzy. Inspektoři odhalili hned tři vadné šarže.

Minulý rok v září uskutečnili kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) inspekci v Kauflandu v Plzni, kde našli mražené pizzy pokryté plísní. Na portále Potraviny na pranýři SZPI před touto závadnou pizzou varuje. „Pod neporušeným obalem na povrchu výrobku se vyskytovaly kolonie plísní nazelenalé a bílé barvy,“ napsali.

O jakou značku šlo

Jde o pizzu privátní značky Kauflandu K CLASSIC, konkrétně výrobek PIZZA DIAVOLO 350 g, který je od polského výrobce IGLOTEX SA. Web TN uvádí, že šlo o šarže I051G3A s datem trvanlivosti 12. 2024, I115G1A s datem trvanlivosti 02. 2025 a I135G2A s datem trvanlivosti 03. 2025. U prvních dvou šarží byla závadná všechna balení, u poslední jen část z nich.

„Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku. Potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti,“ uvedla SZPI.

Inspekce v oblíbených českých obchodech odhalila zdraví nebezpečné potraviny

Preventivní opatření pro spotřebitele

Vzhledem k datu trvanlivosti, které u dvou šarží ještě neprošlo, je možné, že máte tuto pizzu doma. Za žádnou cenu ji nekonzumujte. Výrobek vraťte do prodejny, měli by vám vrátit kupní cenu. Při nákupu mražených potravin byste měli být opatrní a dbát na správné skladování. Dále si všímejte, zda nejsou obaly poškozené a zda jsou výrobky dobře zmražené, bez známek roztátí.

Mražená pizza
Fotografie: Freepik

Spotřebitelé by měli kontrolovat datum spotřeby výrobků a při nákupu mražených potravin věnovat pozornost i jejich vzhledu. Pokud má produkt podezřelé změny barvy, zápach nebo jiné známky poškození, raději se vyhněte jeho koupi. Na SvětěKreativity jsme vás nedávno informovali o tom, jak Lidl zakázal vstup některým lidem.

Zdroj: Potraviny na pranýři, TN

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*