Recept na houbovou směs

Pokud patříte mezi milovníky hub, tento recept by Vás neměl minout. Jedná se o velmi snadný a rychlý recept, ke kterému Vám postačí houby a pár dalších surovin, který má jistě každý doma. Pak už stačí jen uvařit rýži, brambory, těstoviny, cokoli, co máte zrovna po ruce a užívat si rychlý a výborný oběd. Co všechno k vaření budete potřebovat si přečtěte níže.

Ingredience potřebné na houbovou směs

Na přípravu houbové směsi si nachystejte níže uvedené suroviny. Až je budete všechny mít, pusťte se do vaření. Postup přípravy najdete níže, hned pod výčtem potřebných surovin.

  • 1 kg hub
  • 1 šálek oleje
  • 5 velkých cibulí
  • 1 celá česneková hlava
  • 2 lžíce mouky
  • 1 šálek vody
  • 1 svazek kopru
  • 1 svazek petrželky
  • koření (sůl, pepř a 2 bobkové listy)

Postup přípravy

Nejprve houby důkladně očistěte, poté je omyjte, nakrájejte na plátky a vařte. V hrnci mezitím osmažte cibuli v oleji a přidejte k tomu jeden šálek vody. Počkejte, až cibule zežloutne, poté do hrnce přidejte mouku, nepřetržitě míchejte a opět nalijte trochu vody. Míchejte a přidávejte vodu tak dlouho, dokud nedosáhnete vyhovující konzistence. Mělo by se jednat o konzistenci omáčky. Teď už směs stačí jen správně dochutit. Do uvařené omáčky přidejte jemně nasekaný česnek, sůl, pepř, bobkové listy a houby. Koření přidejte podle Vaší chuti. Udržujte hrnec s houbovou směsí na nízké teplotě po dobu dalších 5 minut míchání, aby se houby nelepily. Díky tomu se rozloží všechny chutě i s houbami. Pak už stačí jen naservírovat na talíře a užít si výborný oběd. Pokud máte na zahrádce dostupné bylinky, nebo jste si koupili, přidejte na talíři trochu zeleného. Dodá to jídlu tu správnou chuť a zkrášlí Váš talíř barvami.

K této směsi můžete jíst opravdu jakoukoli přílohu. Záleží na tom, co máte rádi a co máte zrovna doma. K houbové směsi si můžete uvařit těstoviny, rýži, ale i brambory. Záleží, jaké máte u Vás doma preference.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]