Parádní recept na kokosový řez a la Bounty. Pusťte se do přípravy tohoto lahodného dezertu, který se jistě stane stálicí vaší kuchyně.
Spojení kakaa a kokosu je osvědčenou a hříšně dobrou kombinací, která chutná všem, a nejen o Vánocích. Po těchto osvěžujících „bounty“ se u vás proto zaručeně zapráší. Doporučujeme vám se s touto náloží čokolády a kokosu podělit s dalšími, protože se jedná o úžasný, avšak trošku vydatnější dezert.
Připravte si následující suroviny
K vytvoření tohoto lahodného dezertu nebudete potřebovat žádné speciální suroviny, určitě máte všechno doma, a co nemáte, seženete v nejbližší prodejně potravin. Budete potřebovat následující:
Ingredience potřebné na těsto (forma 20 x 20 cm)
- 100 g másla
- 100 g čokolády
- 120 g cukru
- 2 vejce
- 30 g kakaového prášku
- 70 g mouky
Ingredience potřebné na kokosovou náplň
- 340 g kondenzovaného mléka, slazeného
- 130 g strouhaného kokosu
Ingredience potřebné na polevu
- 100 ml tekuté smetany
- 100 g hořké čokolády
- 1 kousek másla velikosti vlašského ořechu
- kokos na ozdobu
Návod na přípravu receptu
Nejprve začněte přípravou těsta. Dejte si máslo do vodní lázně, přidejte čokoládu, cukr a vymíchejte dohladka. Celou směs poté dejte do mísy, přidejte prosátou mouku spolu s kakaovým práškem a promíchejte, aby vám nezůstaly žádné hrudky.
Jakmile směs trochu vychladne, přidejte do mísy dvě vejce. Poté těsto nalejte do formy vyložené pečicím papírem. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia a pečte asi po dobu 15 minut.
Nyní, než se vám upeče těsto, je čas připravit si náplň. Jednoduše smícháte obě potřebné ingredience. Pokud by byla směs příliš tekutá, nebojte se přidat více kokosu, ale zároveň dbejte na to, aby zase nebyla až příliš tuhá. Po upečení vytáhněte formu z trouby a na zahřáté těsto rozetřete kokosovou náplň.
Blížíte se do finále
Nakonec si připravíte čokoládovou polevu. Použijete opět vodní lázeň, kdy vložíte čokoládu, máslo a smetanu ke šlehání. Promíchejte do hladka a pak celý zákusek přelijte vzniklou čokoládovou polevou. Ozdobte strouhaným kokosem. Přejeme vám dobro chuť!