Česká verze exotického pokrmu: Zde je nejlepší recept, který vaše líné „vaření“ posune na vyšší úroveň

Gruzijský pokrm z chleba

Khachapuri je považováno za tradiční jídlo pro obyvatele Gruzie, v domácnostech je pravidelně připravován jako snídaně. Recept na její přípravu je ale poměrně obsáhlý a náročný.

Tradiční Khachapuri je mnohdy opravdovým oříškem i pro velmi zkušeného kuchaře. Jedná se ale o recept, který lze snadno upravit a odlehčit, proto se dá připravit i v domácích podmínkách. Nejedná se sice o dokonalou kopii, ale i tak nám tento recept dokáže přiblížit, jak vypadá tradiční gruzínská kuchyně. Jeho příprava nezabere více než 15 minut.

Ingredience potřebné na přípravu odlehčené verze khachapuri:

  • 300 gramů tvarohu
  • 50 gramů tvrdého sýra
  • 3 středně velká vejce
  • 100 mililitrů mléka
  • 6 krajíců chleba
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • sůl, kopr, kurkuma

Gruzijský pokrm z chleba

toasty s mletým masem

Tahle líná večeře trumfne všechny vaše dosavadní nápady. Unikátní tousty připravíte za 5 minut téměř zadarmo

Pomocí chleba dokážeme připravit náhradu

Aby se nám omáčka dostatečně odležela, připravíme si ji hned v prvním kroku. Budeme na ni potřebovat smíchat nasekaný kopr s tvarohem, vše uděláme v misce. Směs je dobré dochutit také solí a pepřem. Tvrdý sýr, který máme na recept také připravený, si nakrájíme na tenké proužky.

Gruzijský pokrm z chleba

Směs z vajec a mléka dokáže zjemnit krajíce chleba

V další misce si připravíme kombinaci vejce a mléka, kterou rozšleháme. Tuto směs dochutíme solí a kurkumou. Nyní máme veškeré ingredience připravené, na pánvi si tedy rozehřejeme tenkou vrstvu rostlinného oleje. Jednotlivé krajíce chleba postupně namažeme vrstvou tvarohové hmoty, na polovinu z nich položíme také nakrájený sýr.

Gruzijský pokrm z chleba

Postupně tvoříme sendviče s tvarohem a vaječnou směsí

Na vrstvu sýra poté umístíme zbylé tři krajíce chleba a to tak, abychom sýrovou vrstvu překryly stranou chleba, která je namazaná tvarohem. Tímto stylem si vytvoříme 3 stejné chlebové sendviče. Každý takový sendvič obalíme ze všech stran ve vaječné směsi a umístíme na pánev. Jakmile máme krajíce z obou stran osmažené dozlatova, na chvíli pánev přiklopíme poličkou, abychom měli jistotu, že je pokrm hotový i uvnitř.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*