Delikátní buchta z kondenzovaného mléka: zvládnete ji i vy!

Bohužel, sladké koláče a buchty si nemůžeme dopřávat každý den. Avšak buchta z kondenzovaného mléka je receptem, který rozhodně musíte zkusit. Stačí, když do těsta a polevy přidáte kondenzované mléko a na světě je recept, který nemá obdoby! Pochutnají si na něm mladí i staří, dokonce i ti, kteří sladké zas tak nemusí. Tento recept si uschovejte na speciální příležitosti, protože se jedná o výjimečně dobrý pokrm.

Kondenzované mléko

Kondenzované mléko rozhodně nepatří do zdravé výživy, protože je příliš kalorické, příliš sladké a příliš tučné. Nicméně je také velice chutné, takže když si je dopřejete jednou za čas, snad se nic nestane.

Potřebné ingredience už máte doma

Všechny potřebné ingredience již pravděpodobně máte doma. Pokud ne, není problémem je sehnat i v jakémkoli menším obchodu s potravinami. Na polevu budeme potřebovat:

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka,
  • 4 lžíce strouhaného kokosu,
  • 1 a ¾ šálku sušeného mléka.

Na přípravu těsta budete potřebovat tyto ingredience:

  • 1 plechovka kondenzovaného mléka,
  • 1 plechovka polotučného mléka (ta samá, ve které bylo kondenzované mléko),
  • 1 sklenice kokosového mléka,
  • 3 ks vejce,
  • 1 plechovka hladké pšeničné mouky (opět použijte plechovku po kondenzovaném mléku),
  • ½ plechovky cukru moučka (ta samá plechovka, ve které bylo kondenzované mléko),
  • 3 lžíce másla,
  • 1 balení strouhaného kokosu.

Připravte si polevu

Nejprve si připravíte polevu. Vezměte si kondenzované mléko a smíchejte ho s ostatními ingrediencemi na přípravu polevy. Míchejte tak dlouho, dokud nezískáte homogenní směs. Může to chvilku trvat, protože poleva je poměrně hustá. Pak ji dejte stranou a pusťte se do dalšího kroku.

Připravte si těsto

Do šlehacího robotu dejte nejprve kokosové mléko, plnotučné mléko i kokosové mléko. Až vše rozšleháte, přidejte také vejce, moučkový cukr, máslo a prošlehejte. Poté už ručně vmíchejte mouku a strouhaný kokos. Pořádně promíchejte a tuto směs vlijte do obdélníkové pečící formy (30 x 24 cm). Pečeme na 180 °C po dobu asi 1 hodiny.

Dokončete

Polevu vyválejte mezi dvěma kusy pečícího papíru tak, aby vznikl dostatečně velký obdélník. Do něho totiž zabalíte upečené těsto. Na konec ozdobte strouhaným kokosem a podávejte. Získáte skvělý recept, který se stane součástí vaší domácí sbírky receptů.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]