Dokonalý oběd z jednoho pekáčku: Připravte si zapečené kuřecí maso s bramborami a sýrovou krustou

Vymýšlet den co den nový oběd pro rodinu dá někdy dost práce. Proto vsaďte na pokrmy z jednoho pekáčku. Jeden takový si nyní můžete podle snadného receptu připravit. Úspěch u hladové rodiny je zaručen.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu zapečeného kuřecí masa s bramborami?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • 2 kusy kuřecích prsou (nebo dle počtu strávníků)
  • 500 až 600 gramů brambor
  • 200 gramů tvrdého sýra
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 až 2 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl dle chuti
  • grilovací koření na kuře dle chuti

Jak postupovat při přípravě pokrmu?

Nejprve si pokrájejte kuřecí prsa na menší kostky a vložte je do mísy.

Poté k masu přidejte pokrájenou cibuli, sůl, grilovací koření, prolisovaný česnek, majonézu a dobře promíchejte.

Vše zakryjte potravinovou fólií a nechte marinovat asi hodinu v lednici. Pokud spěcháte, postačí i dvacet minut.

Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

Dále si oloupejte brambory, omyjte je a pokrájejte na kostky. Poté je smíchejte spolu s marinovaným kuřecím masem a cibulí.

Nyní si k ruce vezměte zapékací misku, vymažte ji slunečnicovým olejem a vložte do ní směs masa a brambor. Rovnoměrně rozložte, posypejte nahrubo strouhaným sýrem, nádobu přikryjte alobalem a dejte zapékat do trouby při teplotě 180 °C na 45 minut.

V posledních minutách alobal odejměte a zapékejte sýr dozlatova asi pět minut.

Servírování zapečeného kuřecího masa s bramborami

Upečené kuřecí maso s bramborami a sýrem vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se bude k pokrmu třeba čerstvý zeleninový salát z rajčat, paprik a okurek, nebo nakládaná zelenina typu kyselé okurky, červená řepa, cibulky a čalamáda. K porci můžete podávat i studené omáčky (tatarka, kečup, hořčice, majonéza a podobně). Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]