Domácí Kinder mléčné řezy

Kakaový piškot se smetanovým krémem a čokoládovou polevou je nejen na pohled velmi přitažlivý, ale také neskonale lahodný. Dopřejte si ho spolu se svou rodinou právě teď! Na jeho přípravě není nic složitého.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu kakaového piškotu se smetanovým krémem?

Před zahájením pečení si připravte tyto ingredience na těsto:

  • 5 vajíček
  • 160 gramů krystalového cukru
  • 120 gramů polohrubé mouky
  • 40 gramů kakaového prášku
  • 100 mililitrů slunečnicového oleje
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva

Na citronový sirup, kterým budete polévat korpus, budete potřebovat:

  • 180 mililitrů vody
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžičku moučkového cukru

Na krém a polevu si pak obstarejte:

  • 150 mililitrů plnotučného mléka
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání (na krém) + 200 mililitrů (na polevu)
  • 120 gramů moučkového cukru
  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • 300 gramů sušeného mléka
  • 250 gramů másla
  • 80 gramů bílého jogurtu
  • 100 gramů hořké čokolády
  • 100 gramů mléčné čokolády

Jak postupovat při přípravě kakaového piškotu se smetanovým krémem a čokoládovou polevou?

Začněte přípravou těsta na korpus. U vajec si oddělte žloutky od bílků a z těch vyšlehejte tuhý sníh. Poté žloutky promíchejte s krystalovým cukrem do pěny, vlijte slunečnicový olej, vsypte kypřící prášek, polohrubou mouku, kakaový prášek a vypracujte tužší těsto. To nakonec zjemněte přidáním bílkového sněhu pomocí metličky nebo vařečky. Směs nalijte na plech s pečícím papírem, dobře rozprostřete a dejte péct do trouby na 30 minut při teplotě 180 °C. Mezitím se pusťte do krémové náplně.

Příprava smetanového krému, polevy a kompletace dezertu

Než se korpus upeče, připravte si krém. Do rendlíku si vlijte mléko, smetanu ke šlehání a vsypte do ní moučkový i vanilkový cukr. Tekutinu dejte na plotnu a zahřívejte na středním plamenu. Také přidejte do směsi sušené mléko a máslo. Až se vše rozpustí a vznikne homogenní hmota, rendlík odstavte ze sporáku. Krém nechte vychladnout, a nakonec do něj zašlehejte ještě bílý hustý jogurt. Upečený korpus po vychlazení překrojte v půlce a na spodní plát naneste krémovou náplň se smetanou. Přiklopte druhým plátem a vše přelijte čokoládovou polevou, kterou jste si připravili z horké smetany a mléčné i hořké čokolády. Dezert nechte tuhnout v lednici ideálně přes noc.

Servírování kakaového piškotu se smetanovým krémem a čokoládovou polevou

Vychladlý a ztuhlý kakaový piškot se smetanovou náplní naporcujte na přiměřeně velké kousky a podávejte například s čerstvým ovocem typu jahody, borůvky, banány, broskve nebo maliny. Hodit se bude k dezertu i vanilková nebo čokoládová zmrzlina. K porci této sladké dobroty lze podávat šálek oblíbeného espressa, ovocného či bylinkového čaje, nebo kakaa. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]