Tyto tvarohové Honzovy buchty s čokoládou jsou velmi rychlé, snadné a levné. Nenajdete lepší recept na zákusek před výplatou

hotové tvarohové buchty

Připravte si tyto skvělé tvarohové buchty s čokoládou, které zvládne upéct dokonce i úplný začátečník. Opravdu to stojí za to.

Pokud máte rádi sladká jídla, a vlastně tedy i sladké snídaně, rozhodně musíte vyzkoušet tyto skvělé tvarohové buchty, jejichž příprava vám zabere pouhých pár minut. K tomu všemu jsou tak jednoduché na přípravu, že je zvládne opravdu úplně každý. Takže pokud chcete udělat sobě a nebo svým dětem radost, vyzkoušejte je, protože toho vážně nebudete litovat. Tak na co ještě čekáte?

Co budete potřebovat

  • 400 g mouky
  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 – 3 polévkové lžíce mléka
  • 3 – 4 polévkové lžíce cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si vyšlehejte vejce s cukrem a také se špetkou soli. Pokud chcete, můžete přidat vanilkový cukr, je to s tím rozhodně lepší. Jakmile budete mít vejce vyšlehané, můžete přidat ještě tvaroh. Nejlépe vám to půjde vyšlehat mixérem, protože je třeba, aby v těstě nebyly vůbec žádné hrudky. Přidejte mléko a míchejte do hladka. Nakonec ještě přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva.

muž v kuchyni peče

Nejprve mixérem a poté ručně si vypracujte vláčné a lepivé těsto. Na plech si dejte pečicí papír a pomažte ho rostlinným olejem. Je totiž třeba, aby se buchty nelepily na plech. Z těsta odtrhávejte kousky a doprostřed každého z nich dejte nějakou čokoládovou náplň a nebo třeba marmeládu. Buchty začněte dávat na plech několik centimetrů od sebe. Během pečení se totiž zvětší.

A máte skoro hotovo

Buchty můžete posypat cukrem a nebo potřít rozšlehaným žloutkem. Do těsta můžete klidně přidat i trochu citronové kůry. Ta zajistí, že budou mít opravdu svěží chuť. Pokud se rozhodnete například pro jablečnou náplň, posypte tyto buchty skořicí. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte asi 25 minut. Nakonec ještě posypte moučkovým cukrem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*