Tento lahodný čokoládový dort se doslova rozplývá na jazyku. Z levných přísad je hotový do 5 minut

Bostonský dort

Příprava dortu nemusí být tak náročná, jak se na první pohled zdá. I přesto, že se tvrdí, že dorty patří do rukou cukrářům, zvládneme si jeden lahodný připravit i v pohodlí domova.

Dorty jsou všeobecně velmi oblíbeným dezertem, jejich příprava se ale může zdát velmi náročná. Pokud ale máme ten správný recept, poradíme si s jeho přípravou raz dva. Bostonský dort proslul zejména v USA a Anglii, připravit si jej ale můžeme doma a zaručeně nás překvapí svou jedinečnou chutí. Rozhodně stojí za ochutnání.

Ingredience potřebné na přípravu bostonského dortu:

  • mouka – 100 gramů
  • prášek do pečiva – 1/2 lžičky
  • sůl – 1/4 lžičky
  • moučkový cukr – 100 gramů
  • vaječné žloutky – 4 kusů
  • rostlinný olej – 50 gramů
  • mléko – 60 gramů
  • vanilkový extrakt – lžička
  • 4 bílky
  • ocet – 1/2 lžičky

Ingredience potřebné na přípravu krému:

  • 4 žloutky
  • cukr – 60 gramů
  • sůl – špetka
  • kondenzované mléko – 60 gramů
  • mléko – 320 gramů
  • kukuřičný škrob – 30 gramů
  • máslo – 15 gramů
  • vanilkový extrakt – 1 lžička

Ingredience potřebné na přípravu ganache:

  • horká šlehačka – 120 gramů
  • čokoláda – 120 gramů
Nepečený dort ze sušenek a krému

Na přípravu tohoto nadýchaného dezertu nepotřebuju troubu ani mixér. Uložte si tento snadný recept

Bostonský dort

Začneme krémem, je zapotřebí, aby nám ztuhnul

Na přípravu krému si smícháme žloutky s cukrem krystal, solí a kondenzovaným mlékem. Do této směsi nalijeme horké mléko a pečlivě promícháme. Vzniklou směs přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí. Do husté směsi přidáme máslo a vanilkový extrakt. Takto připravený krém necháme vychladnout. Mezitím si připravíme piškotový korpus.

Bostonský dort

Dort, na který je potřeba korpus, krém a ganache

Na přípravu korpusu budeme potřebovat hlubokou mísu, do které dáme žloutky, moučkový cukr, rostlinný olej a vanilkový extrakt. Mícháním vytvoříme jednotnou směs, do které prosejeme mouku, prášek do pečiva a sůl. Ve druhé nádobě si připravíme bílky, které ušleháme dohladka. K bílkům přidáme ocet, 60 gramů moučkového cukru a vytvoříme pevnou pěnu.

Bostonský dort

Obě těsta smícháme a dáme do trouby

Bílkovou směs smícháme se vzniklým těstem a upečeme korpus. Ten připravujeme v troubě po dobu 18 – 22 minut, na 170 stupňů. Těsto následně necháme vychladnout a potřeme předem připraveným krémem. V hrnci si zahřejeme smetanu, ve které rozpustíme čokoládu. Jakmile nám vznikne jednotná směs, nalijeme ji na připravený dort. Výsledný dezert umístíme na 2 hodiny do lednice a můžeme podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]