Vláčný a jemný jogurtový piškot vám zachutná

Fotografie: Pixabay

Pokud vás honí mlsná nebo připravujete domácí oslavu, vsaďte na skvělý jogurtový piškot. Ten vás zaujme svoji jemnou, šťavnatou a vláčnou konzistencí.

Příprava tohoto dezertu vám zabere půl druhé hodiny. Ačkoli v kuchyni strávíte poměrně dost času, bude to stát za to. V závěru vykouzlíte výborný dezert, který vám pochválí každý host. Skvělá chuť jogurtového dezertu se vám bude rozplývat v ústech. Postup je jednoduchý a zvládne ho opravdu každý. Pojďme se do toho tedy pustit.

Připravte si veškeré ingredience

Nejprve si na pracovní desku připravte hladkou mouku. Potřebovat ji budete tři velké lžíce. Dále připravte polévkovou lžíci škrobu, 240 gramů bílého neslazeného jogurtu, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, sůl, tři vaječné žloutky a stejný počet bílků, pět velkých lžic moučkového cukru a jednu lžíci citronové šťávy. Nejprve si v míse promíchejte vaječné žloutky s bílým jogurtem a citronovou kůrou, kukuřičným škrobem, moukou a solí.

Fotografie: Unsplash

V jiné míse vyšlehejte do tuhého sněhu vaječné bílky s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem. Následně obě dvě připravené hmoty propojte. Do jogurtové směsi pomalu vmíchejte bílky s cukrem. Vzniknout by vám mělo nadýchané těstíčko. Připravené těsto následně slijte do kulaté formy na koláč, kterou jste předtím vystlali pečícím papírem. Dále formu ponořte do plechu s trochou vody a vložte do předehřáté trouby.

Pečení trvá celou hodinu

V troubě nechte těsto asi 30 minut při teplotě 150 stupňů. Poté troubu o deset stupňů ztlumte, případně korpus otočte a pečte ještě další půl hodinu. Předtím, než piškot z trouby vyndáte ho tam nechte ještě deset minut stát. Pak můžete piškot z trouby vyndat a nechat vychladit. Před podáváním je možné ho ještě dozdobit. Nejjednodušší je posypat ho moučkovým cukrem a přidat šlehačku. Pokud chcete můžete dort ještě doplnit ovocem.

Fotografie: Pixabay

Skvěle chutná s čerstvými jahodami, malinami, banány nebo borůvkami. Skvělá je také směs lesního ovoce. Pokud máte doma jen mražené ovoce, je ideální z něj udělat rozvar. Případně vypadá moc hezky, pokud talířek s moučníkem dozdobíte marmeládou a šlehačkou. Pokud máte rádi čokoládu, pochopitelně můžete použít i tu. Vaši fantazii se meze nekladou a chuťových možností je opravdu velké množství.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]