„Školní buchta-řezy“ s kombinací marmelády a fondánu. Recept z dětství od paní kuchařky z naší jídelny

buchta fondán marmeláda

Buchta, která by vám připomněla dětství, je zaručeně fondánová buchta s marmeládou. Její příprava není nijak náročná a konečný výsledek zaručeně překvapí.

Dorty jsou oblíbené po celém světě. Často se ale jejich přípravě doma vyhýbáme, protože se nám zdá nejen zdlouhavá, ale také velmi složitá. To ale nemusí platit u všech takovýchto pokrmů, jednoduchý dort si dokážeme snadno připravit i doma. Překvapí nejen svojí chutí, ale také tím, že nám připomene léta minulá. Pro někoho to může být milá vzpomínka.

Ingredience potřebné na těsto:

  • 200 gramů másla
  • 130 gramů moučkového cukru
  • 340 gramů hladké mouky
  • 1 vejce
  • prášek do pečiva
  • špetka soli

buchta plech pečení

Ingredience potřebné na náplň:

  • 300 gramů malinové marmelády
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 3 polévkové lžíce vroucí vody
  • lžička citrónové šťávy

plát těsto marmeláda

Připravíme si pláty těsta

V míse si smícháme změklé máslo spolu s vejcem, moučkovým cukrem a špetkou soli. Vypracujeme hladkou směs, do které následně přidáme také prosetou mouku spolu s práškem do pečiva. Těsto umístíme do mixéru a necháme jej pracovat na nejnižší rychlost po dobu 1 minuty. Jakmile je těsto zpracované, ještě jednou jej prohněteme rukama a rozdělíme na dvě stejné poloviny.

pečení fondánová poleva

Každou vrstvu upečeme zvlášť

Na plech si umístíme plát těsta a to ideálně tak, aby se jeho rozměry přibližovaly 22 x 28 cm. Takto připravený plát uložíme na 20 minut do lednice a poté pečeme v troubě na 200 stupňů po dobu 15 minut. Stejným postupem zpracujeme i druhou polovinu připraveného těsta. Jakmile máme pláty hotové, jeden z nich potřeme vrstvou marmelády a následně na něj položíme těsto druhé.

buchta s fondánem

Jedinečnou chuť pokrmu dodá cukrový fondán

Aby byl dezert opravdu vláčný, potřeme vrchní těsto ještě cukrovým fondánem. Ten si připravíme smícháním moučkového cukru s vroucí vodou. Do této směsi následně přidáme také citrónovou šťávu. Vše je zapotřebí pečlivě promíchat, aby nám v polevě nevznikly hrudky. Takto připravenou cukrovou směsí následně potřeme celý dort, který poté nakrájíme a můžeme podávat hostům ke kávě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*