Citron lze použít jako univerzální čistící prostředek, který pomůže odstranit bakterie

Citron je známým ovocem. Pojďme se na něho podívat ještě jinak. Jako na zcela unikátní čistič, který je zajímavý tím, že dokáže více, než drahá chemie z obchodů. Kdo ho začne používat právě na toto, musí potvrdit, že úklid pomocí citronu je často mnohem lepší a mnohem efektivnější než postupy, kde hraje roli drahá chemii z obchodů.

Použití je různorodé

Nutno říci, že použít citron v kuchyni, ale i jinde, kde právě uklízíte, je velmi jednoduché. Může být nápomocný třeba v eliminaci pachů. V takovém případě ho rozpulte, lehce posolte a dejte na zvolené místo. Nebo ho stačí jenom rozpůlit a takto s ním vytřít prostor, kde se chcete zbavit zápachu. Může se jednat třeba o vnitřní prostor vaší lednice.

Stejně tak se hodí i na důkladné čištění těch míst, kde jsou nečistoty a bakterie. I tady stačí citron rozpůlit. Poté danou polovinu dejte do soli, která se přilepí. A takto touto plochou čistěte třeba kuchyňské prkénko, nebo třeba i kuchyňskou pracovní desku. Odstraníte nečistoty a také zahubíte bakterie.

Citron se také může stát i základem vašich různorodých domácích čističů. V tomto případě doporučujeme šťávu z citronu. Tu vymačkejte do mísy, přidejte trochu saponátu a dále jedlé sody, díky čemuž se vám povede vytvořit účinná čisticí pasta, která má nejenom v kuchyni doslova univerzální použití.

Jde to i bez chemie

Citron jasně ukazuje, že pokud chcete svou kuchyni udržovat čistou, tak to lze i bez chemie. Toto ovoce dokáže velmi dobře odstranit různé nečistoty, stejně jako si umí poradit i s celou řadou bakterií, stejně jako si umí poradit také s celou řadou virů. A navíc neškodí jako chemické látky, které mohou zůstávat na různých površích a odtud se následně mohou dostávat třeba na vaše tělo, stejně jako se odtud mohou dostávat také na vaše jídlo. A poté i do vašeho těla. A to jistě nechcete.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]