Vysoce účinné přírodní suroviny, které pomohou při problémech s trávením, za kterými může stát Helicobacter pylori

Fotografie: Freepik

Péče o žaludek se rozhodně vyplácí, můžete tak předejít celé řadě trávicích obtíží. A jak jinak lze udržet zdraví žaludku nežli správnou životosprávou. Inspirujte se přírodními produkty, které mohou dokonce eliminovat škodlivý Helicobacter pylori.

Co je to Helicobacter pylori a jaké potíže může způsobit?

Fotografie: Freepik

Vědci mají za to, že Helicobacter pylori postihuje až 50 % populace. Jedná se o patogenní bakterii, která napadá žaludeční sliznici. Tudíž může způsobovat následující obtíže:

  • nerovnováhu kyselosti žaludku
  • gastritidu
  • vředovou chorobu žaludku
  • pálení žáhy a nadýmání
  • potravinové alergie
Fotografie: Freepik

Jak se Helicobacter pylori standardně léčí?

Pokud bychom nahlédli na léčbu Helicobacter pylori klasickou medicínou, podávají se pacientovi standardně antibiotika v kombinaci s omeprazolem (Helicidem). Ovšem přispět k rychlejší rekonvalescenci můžete i začleněním konkrétních potravin do jídelníčku.

Fotografie: Freepik

Co konzumovat při infekci bakterií Helicobacter pylori?

Dle odborníků byste se měli zaměřit na následující:

  • Brokolice: studie ukázaly, že právě tato brukvovitá zelenina obsahuje sulforafan, který pomáhá likvidovat bakt Z vařené brokolice si můžete připravit například syté smoothie. Potřebovat budete jeden šálek zeleniny a asi 100 až 150 ml vody. Vše rozmixujete do hladka.
  • Kurkuma: i toto koření je prospěšné pro jedince, které trápí přítomnost bakterie Helicobacter pylori v žaludku. Stimuluje totiž produkci žaludečních šťáv. Vědci doporučují kurkumu konzumovat denně v množství jedné lžičky.
  • Propolis: lze zakoupit ve formě přírodních kapiček. K přípravě nápoje potřebujete 200 ml teplé vody a 20 kapek produktu. Konzumujte dvakrát denně – tj. ráno a večer před spaním.
  • Borůvky: i toto chutné bobulovité ovoce je pro zdraví prospěšné a bojuje úspěšně proti Helicobacter pylori. Možné je borůvky konzumovat čerstvé a samotné, nebo ve formě džusu.
  • Olivový olej: má silné antioxidační a antibakteriální účinky. Pojídejte asi jednu lžičku oleje z oliv 3x denně.

Zdroj: Healthline

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]