Epidemie chřipky se blíží. S její léčbou může pomoci i bobkový list

Máte obavy z epidemie chřipky, která se může blížit? Naučíme vás na tuto nemoc vyzrát i když nejste očkovaní. Je to jednodušší, než si myslíte. A rozhodně nejde o metodu založenou na citrusech, na šípkovém čaji a další klasice, která je sice známá, ale ne vždy je účinná. Podíváme se na zajímavé recepty našich babiček, které vás rozhodně překvapí.

Pomůže bobkový list

Tím, co pomůže je obyčejný bobkový list. Ten byl už ve starém Říme používán jako pomocník při léčby. Potom se na něj zapomnělo, v době nedávné ho nahradily chemické léky a nyní se opět dostává do popředí. Jak brzy zjistíte, tak se nemusí nutně jednat jenom o koření do jídla, ale i o pomocníka pro vaše zdraví.

Tady je recept

Jak bobkový list a jeho sílu využít co možná nejlépe? Vezměte deset dostatečně velkých a dobře usušených, kvalitních bobkových listů a namočte je do směsi 70procentního lihu. Takto je nechte macerovat po dobu 24 hodin. Následně nalijte do hrnce olivový olej, v množství zhruba 500 mililitrů. Přidejte směs s listy a začněte pomalu zahřívat – ne však k bodu varu. Průběžně míchejte, díky čemuž začnete vytvářet léčivou směs, kterou následně dáte stranou a necháte vychladnout.

Použití je snadné

Mnoho lidí by napadlo danou směs pít. Tak to ale není. Vy ji využijte spíše jako mast. Když řádí epidemie chřipky, tak si ji každý den mažte na svůj hrudník. Zlepšíte tak své dýchání, ale i své zdraví. Opakujte do doby, než příznaky chřipky nevymizí zcela.

Zkusit lze i variantu sirupu

Pokud hledáte přece jenom něco, co můžete užívat vnitřně když řádí epidemii chřipky, zkuste variantu sirupu. Potřebovat budete 15 listů bobkového listu, k nim 250 ml citronové šťáva a dále 250 mililitrů cukru. Toto všechno dejte do hrnce a pomalu vařte po dobu asi 30–60 minut. Do doby, než vše zhoustne na sirupovitou konzistenci. Sirup následně nechte vychladnout a užívejte několik lžic denně.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]