Jemný dort „4 hrnky“: Všichni moji sousedé chtěli recept a už ho pečou. Nejlepší zákusek k nedělní kávičce

4 sklenice

Udělat si doma dort není nic složitého, můžete se tak vyhnout kupovaným. Na tento dort budete potřebovat pouze 4 hrnky a trochu času na přípravu.

Lidé si v dnešní době zvykli, že mohou být trochu více pohodlní a nemusí se o mnoho věcí starat. V obchodě nebo ve službách totiž najdou vše, co k životu potřebují. Příkladem může být i pečení, na které mnoho lidí zanevřelo a raději si například dort od někoho objednají. Přitom by ale stačilo trochu hledat, a mohli by tito lidé narazit na jednoduchý recept na dort, jako je například tento.

Suroviny, které budete potřebovat

Abyste si doma mohli upéct velmi jednoduchý, a přitom hodně chutný dort, budete potřebovat tyto suroviny:

  • 1 hrnek kefír
  • 1 hrnek cukr
  • 1 hrnek mléko
  • 1 hrnek krupice
  • špetka soli
  • 2 ks vejce
  • 50 g máslo
  • 150 g mouka
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 100 g moučkový cukr
  • šťáva z 1 / 2 citronu

Smíchejte si suroviny v míse

Jakmile budete mít všechny suroviny nachystané, můžete se pustit do pečení. Po důkladné přípravě se vám totiž nestane, že byste museli něco shánět v polovině vaření. Jako první si vezměte 1 hrnek o objemu 250 ml a do mísy dejte 1 hrnek mléka, 1 hrnek krupice, 1 hrnek cukru a 1 hrnek kefíru.

vejce

Příprava dortu není vůbec složitá

Poté, co jste dali do mísy tyto suroviny s pomocí hrnku, přidejte do mísy ještě rozpuštěné máslo a vejce. Tuto směs nechte chvíli bobtnat, a poté přidejte prosátou mouku a citronovou šťávu. Následně z této směsi uhněťte těsto. Až budete mít hotovo, připravte si pečící nádobu, v níž budete dort péct.

Tuto nádobu si vyložte pečícím papírem a potřete pečící papír trochou másla. Jakmile budete mít hotovo, dejte do formy na pečení těsto na dort a rozetřete jej tak, aby bylo všude rovnoměrně. Troubu si předehřejte na 180 °C a dort v ní pečte 50 až 60 minut. Po této době zkontrolujte špejlí, zda je dort opravdu dopečený.

dort s polevou

Dokončete dort

Pokud s pomocí špejle zjistíte, že je dort již důkladně upečen, zalijte jej ještě v pečící formě trochou teplého mléka. Poté nechte dort vychladnout. Než vychladne, smíchejte si v misce moučkový cukr a citronovou šťávu. Touto směsí poté dort polijte a dejte na několik hodin do lednice. Po ztuhnutí polevy se můžete pustit do jídla.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*