Tato kuřecí stehna udělají dojem na každou návštěvu. Díky této přísadě dosáhnete dokonalého výsledku

Kuřecí stehna

Pokrmy z kuřecího masa neodmyslitelně patří k české kuchyni. Právě kuřecí stehna jsou oblíbenou surovinou, při jejich přípravě se ale můžeme často zapotit.

Připravit originální a zároveň chutný pokrm z ingredience, která je natolik rozšířenou jako kuřecí stehna, se může jevit jako opravdový oříšek. Nenechte se ale zastrašit, pokud znáte ten správný recept a postup, můžete pokrmem z kuřecích stehen překvapit i toho nejnáročnějšího strávníka. A my právě takový recept pro vás připravený máme.

Ingredience potřebné na přípravu originálních kuřecích stehýnek:

  • 8 kusů kuřecích stehen
  • 50 gramů másla
  • 1 středně velká cibule
  • 8 brambor
  • 4 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 100 gramů medu
  • 100 gramů sladké chilli omáčky
  • 60 mililitrů sójové omáčky
  • 40 mililitrů citrónové šťávy
  • špenát
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • nakládaná okurka
  • sůl, černý pepř, bazalka
  • olivový olej

Kuřecí stehna

Rolka z masa

Tato lahodná masová roláda je mou záchranou, když čekám na výplatu

Maso důkladně očistíme a připravíme na pečení

Kuřecí stehna si omyjeme, očistíme a osušíme za pomoci papírové utěrky. Obě strany všech připravených kousků posypeme solí, černým pepřem a bazalkou a nakonec zakápneme olivovým oleje. Směs důkladně vetřeme do masových vláken. Na pánvi si rozpustíme máslo a jednotlivá stehna opékáme dozlatova z obou stran. Poté je vyndáme a umístíme do misky.

Kuřecí stehna

Použitý olej nevyhazujeme, využijeme masovou šťávu

Do pánve, ze které jsme vyndali kuřecí stehna, si umístíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájené brambory, špenát a nadrobno nasekaný česnek. Zeleninu osolíme a opepříme a restujeme do jejího změknutí. Hotovou směs umístíme na dno vymazaného pekáče a na zeleninové lůžko položíme připravené maso.

Kuřecí stehna

Vše zalijeme omáčkou a necháme péct

Na přípravu omáčky budeme potřebovat smíchat med, chilli omáčku, sójovou omáčku a hořčici. To vše zakápneme citrónovou šťávou a důkladně promícháme. Hotovou směsí pomažeme každé stehno a naplněný pekáč dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme po dobu 25 minut. Mezitím si v misce smícháme zakysanou smetanu, majonézu, stroužek česneku a nastrouhanou okurku. Tato studená omáčka se výborně hodí jako doplněk k hotovým stenům.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*