Dortový korpus, který můžete využít i na sto způsobů a stále se neomrzí. Skvěle se s ním pracuje a je extrémně vláčný

Někdy je těžké najít recept na obyčejný dortový korpus, který můžete využít hned na několik způsobů. Tento ovšem tomuto účelu dokonale poslouží. 

Blíží se někomu z vašich blízkých narozeniny a vy jste se rozhodli, že chcete udělat opravdu speciální dort, který danou osobu zahřeje u srdíčka? Poté se vám určitě hodí recept na univerzální korpus, díky kterému máte možnost vytvořit dort jen dle vaší fantazie a bez jakýchkoliv omezení. Jeho příprava je naprosto jednoduchá a ani za něj neutratíte moc peněz.

Ingredience, které jsou potřebné na přípravu:

  • Vejce – 6 větších kusů
  • Moučkový cukr – 140 g
  • Hladká mouka – 140 g
  • Prášek do pečiva – 12 g
  • Sůl – špetka
  • Máslo – na vymazání formy
  • Hladká mouka – na vysypání formy

Nachystejte si dvě mísy a rozklepněte všechna vejce, následně oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do větší mísy a přidejte k nim špetku soli, díky čemuž je rychleji vyšleháte. Vezměte si metličku či ruční šlehač a šlehejte je do nadýchané pěny. Během tohoto procesu k nim postupně přišlehávejte i cukr. Poté do směsi přišlehávejte i žloutky po jednom.

Ve vedlejší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně tuto sypkou směs opět přišlehávejte do směsi z vajec. Pečicí formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Poté do ní dejte připravené těsto a to následně i zarovnejte. Vložte formu do trouby předehřáté na 170 stupňů a nechejte těsto péct po dobu 35 minut.

Poté troubu ztište na 160 stupňů a pečte těsto dalších 15 minut. Během pečení se snažte vůbec neotevírat troubu. Po dopečení těsto zasypejte trochou mouky a vyčkejte 15 minut, než vychladne. Poté ho můžete z formy vyjmout a dále ho zpracovat, jak jen budete chtít. Dobrou chuť!