Dezert sněhové královny, který je jednoduchý a lahodný

Téměř každý má rád zákusky a dorty. Dort Sněhové královny je krásně krémový a připravit si ho zvládnete doma a bude chutnat jako od profesionálního cukráře. 

Lahodný dort, který si zamilujete. Recept je jednoduchý a příprava vám zabere málo času. Hodí se skvěle jako sváteční dort, ale i jako dezert k odpolední kávě. Je krémový a měkký. Pokud máte rádi krémové dorty, tento si opravdu zamilujte. Ozdobit si ho můžete dle vlastní chuti, fantazii se meze nekladou, použít můžete čokoládu nebo i čerstvé ovoce.

Ingredience na korpus

Korpus můžete upéct v dortové formě nebo i na pekáči, záleží jen na vás jaký tvar zvolíte. Pokud zvolíte dortovou formu je nutné upravit poměr surovin. Recept je určen na klasický pekáč.

  • 8 lžic hladké mouky
  • 8 lžic cukru
  • 8 bílků
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 9 lžic mléka
Fotografie: Pexels

Příprava těsta na korpus

Z bílků si nejprve ušlehejte sníh do kterého poté přidáte cukr. Nakonec jemně vmíchejte mouku, olej a prášek do pečiva. Mouku prosejte, korpus bude krásně nadýchaný a vláčný. Těsto nalijte do formy, kterou vymažete máslem a vysypete hrubou moukou, můžete použít i pečící papír. Vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 15–20 minut. Po upečení polijte korpus mlékem a nechte ho vychladnout.

Ingredience na vanilkový krém

Na dort budete potřebovat dva druhy krému, vanilkový a kakaový, které se chutěmi krásně doplňují. Pokud nemáte doma vanilkové aroma lze ho nahradit vanilkovým cukrem.

  • Vanilkový pudink
  • 1 lžíce mouky
  • 150 g cukru
  • 1 lžíce vanilkového aroma
  • 4 žloutky
  • 400 ml mléka
  • 150 g másla
  • 1 lžíce moučkového cukru
Fotografie: Pexels

Ingredience na kakaový krém

Kakaový krém je velmi chutný a výrazný. Čokoláda a mu dodává výraznou chuť a krásně tmavou barvu. Při vaření je nutné opravdu pečlivě míchat, aby se krém nepřipálil.

  • Kakaový pudink
  • 1 lžíce kakaa
  • 4 žloutky
  • 150 g cukru
  • 150 g čokolády
  • 400 ml mléka
  • 150 g másla
  • 1 lžíce rumového aroma

Příprava kakaového krému

Do hrnce si nalijte mléko. Přiveďte k varu, pozor mléko se rádo připaluje, vařte ho na nízký stupeň a průběžně míchejte. V misce si smíchejte pár lžic mléka, žloutky, cukr dále také pudink a mouku podle druhu krému přidejte i aroma. Vařte dokud krém nebude krásně pevný a hustý. U kakaového nakonec vmíchejte roztavenou čokoládu. Krémy dejte vychladit do lednice. Po vychlazení vyšlehejte krémy s máslem a moučkovým cukrem.

Fotografie: Pexels

Zdobení dortu Sněhové královny

Na dokončení dortu budete potřebovat máslové sušenky, mléko nebo kávu a 300 ml alespoň 30% šlehačky. Nejprve na korpus naneste vrstvu vanilkového krému, na který pokladete sušenky namočené v mléce nebo kávě. Poté naneste vrstvu kakaového krému.

Vložte do ledničky vychladit a můžete podávat. Před krájením dejte na dort ještě vyšlehanou šlehačku a posypte například kokosovými nebo čokoládovými hoblinami, lze použít i rozdrcené máslové sušenky. Přejeme dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]