Z přebytečných jablek už nic jiného nedělám. Moje teta cukrářka mi prozradila, jakou chybu dělá 99 % lidí

koláč

Pečení je velmi ošemetnou disciplínou, které se mnohdy vyhýbají i zkušené hospodyně. Pokud ale máte jasný recept, dokážete si během chvilky upéct lahodný dezert, který vás překvapí.

Koláče jsou odjakživa velmi oblíbeným dezertem, který se hodí ke kávě nebo čaji. Jejich příprava nemusí být nijak náročná, stačí se držet několika základních kroků. Díky nim dokážeme během chvilky vykouzlit lahodný dezert, který bude plný šťavnatých a chutných jablek. Ty se postarají o to, aby koláč nebyl suchý.

Ingredience potřebné na těsto:

  • 250 gramů hladké mouky
  • 5 vajec
  • 50 mililitrů mléka
  • 120 mililitrů rostlinného oleje
  • 150 gramů cukru
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • špetka soli

Ingredience potřebné na jablkovou náplň:

  • 8 středně velkých jablek
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • lžička mleté skořice
  • 40 mililitrů vody
  • škrob

jablečná buchta

Jablka si důkladně očistíme a zbavíme je slupky

Jako první se vrhneme na jablka. Ty je zapotřebí nejprve zbavit slupky, poté nastrouhat na hrubém struhadle. Tuto hmotu umístíme na pánev, kde ji na mírném plamenu smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a skořicí. Hmotu vaříme, dokud se šťáva neodpaří a to za neustálého míchání. Ve vedlejší misce si mezitím smícháme vodu a lžičku škrobu.

jablečná buchta těsto

recept s jablky

Z přebytečných jablek vznikne sladké potěšení. Tento koláč je vynikajícím letním osvěžením

Škrobová voda nám celou náplň zahustí

Škrob s vodou následně nalijeme do jablečné náplně a několik minut na mírném plamenu ještě hřejeme. Jakmile nám hmota zhoustne, dáme ji z plamene pryč a připravíme si těsto. Na to budeme v misce potřebovat smíchat vejce se solí, vanilkou a cukrem. Tuto směs pomocí mixéru vyšleháme do pěny, do které následně nalijeme teplé mléko, olej a prosejeme mouku s práškem do pečiva.

jablečná buchta pečení

Těsto upečeme, náplní jej potřeme později

Polovinu připraveného těsta přelijeme do plechu, který jsme si předtím vyložili pečícím papírem. Upečeme jej v troubě a to na 180 stupňů, dostačujících je 15 minut. Na těsto následně umístíme připravenou jablečnou náplň a vše překryjeme zbytkem těsta. Buchtu vrátíme do trouby, kde ji pečeme ještě dalších 25 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*