Na přípravu dezertu nebudete potřebovat mouku ani vejce. Nevěříte? Tak to zkuste

Každý miluje, když si odpoledne může sednout na gauč, dát si čaj nebo kávu a k tomu přikusovat nějaký dobrý zákusek.

Možná jste už slyšeli o dezertu, který se nazývá Burfi. Jsou to vlastně krémové a jemné bonbóny, které se zajisté stanou vaší nejoblíbenější pochoutkou. A hlavně si je můžete udělat sami v pohodlí vašeho domova. Jejich příprava je totiž velice jednoduchá a rychlá, takže si je během chvilky budete moct vychutnávat.

Co budete potřebovat

K tomuto dezertu není potřeba moc ingrediencí a hlavně nepoužijete žádnou mouku ani vejce. Prostě opravdu taková chuťovka, kterou máte za chvíli hotovou100. Budete potřebovat:

  • máslo – 100 g
  • zakysaná smetana – 100 g
  • cukr – 100 g
  • podle chuti vanilkový cukr
  • špetku soli
  • sušené mléko – 250 g
  • podle chuti ořechy
Fotografie: Pixabay

A můžete se vrhnout na přípravu

Rozehřejte si máslo a smíchejte ho s cukrem a zakysanou smetanou. Za stálého míchání tuto směs přiveďte k varu a poté odstavte ze sporáku. Nalijte do ní sůl a podle potřeby přisypte vanilkový cukr. Šlehejte mixérem asi 3 minuty. Po částech přidávejte sušené mléko a pokaždé důkladně promíchejte.

Fotografie: Freepik

Už to skoro bude

Formu vymažte olejem a dovnitř dejte potravinářskou fólii. Do hmoty si přidejte ořechy, kokos nebo třeba sušené ovoce. Je to jen na vás a na tom, co máte rádi. Chutné to bude opravdu s čímkoliv. Dejte připravenou směs do formy a tu vložte na 30 minut do mrazáku.

Poté ji vyjměte z formy a nakrájejte na tenké plátky. Naskládejte kousky na misku a můžete začít mlsat. Tato pochoutka se hodí nejen k čaji, ale i ke kávě nebo kakau. Pochutná si na ni opravdu každý, i vaše děti ji budou milovat. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]