Tradiční recept mojí tety cukrářky na nejkřehčí tvarohové koláče dosud mimo rodinu nikdo neznal

I přesto, že tvarohové koláče patří spíše do dob minulých, není od věci si je jednou za čas připravit. Jednoduchý recept nám s nimi pomůže.

Tvarohové koláče byly v minulosti velmi oblíbené a to hlavně proto, že si je téměř každý spojoval s babičkou. Díky tomu se většině lidí při jejich vyslovení vybaví klid, pohoda a domov. Jejich příprava je ale poměrně náročná, protože kynuté těsto nezvládne každý. Pokud k nim patříte, máme pro vás dobrou zprávu. Tento lahodný pokrm se dá připravit i jednodušeji.

Ingredience potřebné na koláče jako od babičky:

  • 400 gramů 9% tvarohu
  • vejce
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 3,5 polévkových lžic krupice

tvarohové těsto

Chutné těsto během několika minut

Základem těchto placek je jejich těsto. Na jeho přípravu si v misce rozmícháme tvaroh, pokud ten náš nemá krémovou konzistenci, prosejeme jej sítem. Pokud mám krásný vláčný a krémový tvaroh, jednoduše jej umístíme do misky. Nasypeme k němu cukr a vajíčko a celou směs mícháme do doby, než se nám krystalky nerozpustí. Jako poslední do směsi přidáme také krupici.

tvarohové těsto placky

koláč s bobulemi

Ovocný koláč jako z cukrárny: Manžel o vyžaduje minimálně 2x týdně. Jiný už v podstatě neděláme

Odpočinek, to je to oč tu běží

Jakmile máme všechny ingredience smíchány v misce, umístíme na ni potravinářskou fólii. Aby těsto dosáhlo dokonalé konzistence, je zapotřebí dopřát mu odpočinek. Toho docílíme tím, že těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 8 hodin v lednici. Jakmile tato doba uplyne, připravíme si vál a těsto nejprve propracujeme rukama.

tvarohové placky

Tvoříme malé placky, které následně smažíme na pánvičce

Z těsta vytvoříme stejnoměrné kuličky, které následně přeměníme ve tvarohové koláče. Na pánvičce s trochou rostlinného oleje je následně smažíme dozlatova a to z obou stran. Jakmile jsou hotové, umístíme je na talíř s papírovou utěrkou, abychom je zbavili přebytečného oleje. Za 5 minut můžeme tento lahodný pokrm servírovat, ideální je nechat těsto pracovat přes noc a připravit si tak lahodnou snídani.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*