Babiččiny slané koláčky na pánvi: Smíchejte kefír, klobásku, jarní cibulku a budete se olizovat ještě druhý den

smažené slané koláče

Pokud nemáte v lásce sladké koláče a více si pochutnáváte na slaném pečivu, vyzkoušejte tyto slané koláče. Lze je připravit i pro návštěvu nebo pro rodinu k večeři.

Většina lidí si v průběhu života vybere, která jídla patří mezi jejich oblíbená a která nemají moc v lásce. Někteří lidé jsou dokonce takoví, že mají raději slaná jídla, a proto jim dávají přednost před těmi sladkými. Z tohoto důvodu je dobré si připravit obě varianty jídel, pokud k vám má dorazit návštěva u které netušíte, co preferují. Jestliže máte doma už nějaký ten sladký dezert, připravte si k němu tento slaný, který si zamilujete i vy.

Suroviny, které budete potřebovat na slané koláče

Tyto koláče jsou skvělé v tom, že vůbec nejsou tradiční a sladké. Navíc je lze připravit jen z pár surovin, a proto vás nevyjdou draze. Jakmile si je budete chtít připravit, nachystejte si tyto suroviny:

  • 500 ml kefír
  • 50 g jarní cibulka
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 200 g klobása
  • 1 ks vejce
  • 850 g mouka
  • 1 čajová lžička soli

Postup není nijak složitý

Protože tyto slané koláče nejsou nijak složité na přípravu, zvládne je udělat i začátečník v kuchyni. Až budete chtít začít připravovat tyto slané koláče, začněte tím, že si vezmete kefír a v misce jej smícháte společně s práškem do pečiva. Do této směsi poté postupně přidávejte sůl a také přidejte 1 vejce. Tuto směs následně důkladně zamíchejte.

jarní cibulka
Fotografie: Pixabay

Přidávejte ostatní suroviny

Až budete mít umícháno, tak si vezměte mouku a prosévejte jí přes sítko do směsi. V momentě, kdy bude ve směsi všechna mouka, můžete rukama ze směsi uhníst těsto. To by mělo být ve výsledku hodně husté, aby se z něj dali dělat koláče. Poté sáhněte po klobásce a nakrájejte ji na malé kostičky. Zároveň můžete nakrájet jarní cibulku velice najemno.

cukrářský sáček s náplní na slané koláčky

Těsto na slané koláče máte téměř hotové

Nyní můžete nakrájenou klobásku společně s jarní cibulkou přidat do těsta. To znovu promíchejte a veškerou hmotu si dejte do cukrářského sáčku. S jeho pomocí budete vytvářet slané koláčky. Do vhodné pánve, ve které budete nakonec koláčky smažit, si přidejte olej a rozehřejte jej. S pomocí cukrářského sáčku postupně vymačkávejte koláčky a v pánvi smažte koláčky z obou stran dozlatova.

usmažené koláčky

Ingredience lze měnit

Jakmile budete mít koláčky dosmažené, můžete je podávat s čerstvou zeleninou nebo samostatně. Díky tomu, že se jedná o velice univerzální recept, tak můžete jednotlivé suroviny zaměnit za jiné. Pokud tedy nemáte rádi jarní cibulku, můžete použít například klasickou bílou cibuli nebo červenou. Klobásku lze zaměnit za šunku a můžete do koláčků přidat ještě koření nebo třeba červenou papriku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*