Květákový koláč: Jen ho vezměte, nastrouhejte na struhadle a přidejte tyto levné lidové ingredience. Zamilujete si ho!

Tento květákový koláč je skvělý nejen na oběd, ale skvěle se hodí i ke svačině nebo na večeři. Je vážně moc dobrý.

Mnoho rodičů ví, že když dětem nabídnou květák, nemají o něj zájem, protože zeleninu zkrátka jíst nebudou. A toto přesvědčení jim často vydrží až do dospělosti, kdy květáku také ani neochutnají. Jenže tuto zeleninu je třeba alespoň občas přidat do vašeho jídelníčku, protože je velmi zdravá. A proto si zkuste připravit tento skvělý koláč, který budou jíst i vaše děti.

Co budete potřebovat

Na tento koláč nebudete potřebovat moc ingrediencí, nejdůležitější je právě květák. Ten sám o sobě nemá žádnou zvláštní chuť, ale dokáže na sebe napojit chutě ostatních surovin. Ve výsledku vám vznikne skvělý koláč, který si všichni zamilují. Budete tedy potřebovat:

  • půl květáku
  • 50 g pšeničné mouky
  • 1 lžičku soli
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 2 vejce
  • petržel
  • dle chuti pepř

Jednoduchá příprava

Květák si nastrouhejte na hrubém struhadle a poté si nasekejte petrželku. Smíchejte v misce nastrouhaný květák, bylinky, vejce, mouku sůl a pepř. Na pánvi si rozehřejte slunečnicový olej a poté na ni rozprostřete směs, kterou jste si připravili. Smažte pod pokličkou, na mírném ohni a z obou stran, dokud jídlo nebude hotové.

Tento skvělý květákový koláč se hodí jako jakékoliv jídlo, ať už jde o oběd, snídani a nebo večeři. Podávat ho můžete buď s bramborem a nebo zkrátka jen tak, bez ničeho. Také si k němu můžete připravit nějaký dobrý dresink, to už záleží jen na vaší chuti, který vám bude chutnat. Přidat také můžete prolisovaný česnek, pokud chcete dodat pokrmu chuť. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]