Mřížkový koláč s tvarohem, který vám nezabere moc času. Je měkký jako pavučinka a nadýchaný jako obláček

Strávit v kuchyni při přípravě jídla hodiny se pokaždé nechce. Někdy přijde vhod rychlý recept, který ale splní svůj účel. Bude se jednat o chutné jídlo, které zasytí.

Oblíbenou ingrediencí při pečení sladkých buchet a koláčů je tvaroh. Protože obsahuje plnohodnotné bílkoviny, zvyšuje výživnou hodnotu pokrmu. Zároveň mu dodává svou typickou chuť. Tvarohové buchty bývají oblíbené i dětmi. Inspirujte se našim receptem a připravte si rychlý koláč s tvarohem. Budete překvapeni jeho jednoduchostí.

Co budete potřebovat na přípravu tvarohového koláče

  • 500 g pšeničné mouky
  • 300 g cukru
  • 200 g másla
  • 400 g tvarohu
  • 4 vejce
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 balení vanilkového cukru, případně vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce škrobu
Fotografie: Pixabay

Postup přípravy

  • Nejprve si vyšleháte celá vejce s 200 g cukru. Do směsi přidáte změklé máslo a zakysanou smetanu. Šleháním byste měli získat homogenní hmotu. Pro ulehčení práce je dobré použít mixér.
  • Nyní budete do hmoty postupně zašlehávat mouku. Doplníte špetkou soli, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.
  • Vznikne vám husté těsto, které dáte na 30 minut do chladničky odpočinout.
  • Nyní přišel čas na přípravu koláčové náplně z tvarohu. Smícháte tvaroh a zbývající vejce s cukrem. Doplníte asi 1 polévkovou lžící škrobu. Vše dobře vyšleháte do hladké hmoty.
Fotografie: Pixabay
  • Těsto vyndáte z chladničky a rozdělíte ho na 2 části. První díl vyválíte a dáte na plech vyložený pečicím papírem. Na něho rozprostřete tvarohovou hmotu.
  • I druhou část těsta vyválíte na placku, ale neměla by být příliš tenká. Nakrájíte ji na proužky a ty položíte na tvarohovou náplň na plechu, aby vám vznikl mřížkový koláč.
  • Povrch koláče potřete rozšlehaným vejcem.
  • Troubu rozehřejete na 180 °C a koláč pečete po dobu 30 až 35 minut.
  • Po upečení necháte koláč vychladnout a můžete ho podávat. Někteří strávníci se do něho pouští i tehdy, kdy je ještě horký.
František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*