Beru tvaroh a marmeládu. Zapomenutý recept na výborný a rychlý rybízový koláč

rybízový koláč

Pokud milujete letní ovocné koláče, můžete si jej udělat i v zimě. Stačí vyndat zamrazený rybíz nebo si jej koupit a poté můžete udělat rybízový koláč velice rychle a snadno.

Mnoho lidí si během zimy nedělá ovocné koláče z toho důvodu, že jim přijde čerstvé ovoce drahé. Dobrou zprávou ale je, že mnoho druhů ovoce lze zamrazit a vytáhnout jej v zimě nebo na jaře. V takovém případě si poté můžete udělat ovocný koláč kdykoliv a může to být například tento rybízový, který není složitý na přípravu a budete jej mít do pár minut. Pokud ale nechcete používat ovoce z mrazáku, lze použít i marmeládu.

Suroviny, které budete potřebovat

Abyste si mohli připravit a upéct tento rybízový koláč, nachystejte si tyto přísady:

  • 2 ks vejce
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 200 g tvaroh
  • 200 g mouka
  • 100 g džem
  • 50 g máslo
  • 2 polévkové lžíce cukru

Příprava je velice jednoduchá

Jakmile se pustíte do přípravy tohoto koláče, vezměte si větší misku, ve které si budete připravovat ovocný koláč. Do něj dejte tvaroh, marmeládu, krupicový cukr a také vejce. Veškeré ingredience v této misce si vyšlehejte ručním šlehačem, aby vzniklo hezké těsto bez hrudek.

suroviny na ovocný koláč

Vypracujte si těsto na koláč

Ke směsi, kterou už jste si ušlehali, přidejte rozpuštěné máslo a poté těsto znovu vyšlehejte. V druhé misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva a až budete mít vše rozmíchané přilijte tuto směs do hmoty na těsto. Těsto nyní můžete uhnětat rukama. Jakmile budete mít hotovo, připravte si zapékací formu, v níž budete koláč dělat.

rybízový koláč hotový

Připravte si pečící formu a dejte koláč péct

Připravenou pečící formu vymažte máslem a pokud budete chtít, můžete ji i vysypat moukou. Veškeré těsto dejte do této formy a stěrkou ho uhlaďte tak, aby bylo všude rovnoměrně. Troubu si předehřejte na 180 °C a až bude v troubě požadovaná teplota, dejte koláč péct asi na 30 až 40 minut. Po dopečení koláč posypte moučkovým cukrem a můžete jej rovnou podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*