Tento snadný a lahodný pokrm z jediného hrnce nakrmí celou rodinu za pár Kč

Mleté maso

Večeře, která je zároveň chutná a dokáže zasytit celou rodinu, to je sen každé hospodyně. Co teprve ve chvíli, kdy je na její přípravu potřeba jen jeden velký hrnec.

Pokrmy z jednoho hrnce jsou dokonalé nejen svou chutí, která se zde propojí, ale také tím, že na jejich přípravu je potřeba minimální množství nádobí. Díky tomu po takovém receptu rádi sáhneme večer, kdy se již den blíží ke svému konci a my jsme unaveni. Recept je skvělý v tom, že při jeho přípravě není zapotřebí nic extra vymýšlet a přitom nás výsledek dokáže velmi příjemně překvapit.

Ingredience potřebné na masový pokrm z jednoho hrnce:

  • 500 gramů brambor
  • 2 litry vody
  • 30 gramů másla
  • 25 gramů soli
  • 10 gramů černého pepře
  • 30 gramů kopru
  • 100 gramů rajčatové omáčky
  • 20 mililitrů olivového oleje
  • 5 gramů oregana
  • 600 gramů mletého masa
  • 2 středně velké cibule
  • 1 vejce
  • 70 gramů strouhanky
  • 5 gramů česnekového prášku
  • 5 gramů sladké papriky
  • 100 gramů tvrdého sýra

Mleté maso

Krok za krokem k plnému hrnci i břichu

Jako první si oloupeme brambory, které nakrájíme na velké kostky a dáme vařit do vody, kterou dostatečně osolíme. Z hotových, měkkých brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme do nich připravené máslo, sůl, pepř a najemno nasekaný kopr. Brambory rozmačkáme tak, dokud nezískáme jemnou kaši. Tu rozprostřeme do zapékací mísy.

Rolka z masa

Tato lahodná masová roláda je mou záchranou, když čekám na výplatu

Mleté maso

Jednotlivé vrstvy k sobě dokonale pasují

Vezmeme si rajčatovou omáčku, kterou smícháme s olivovým olejem, oreganem a solí. Hotovou směs nalijeme na připravenou kaši. Cibuli si nakrájíme na jemné kostičky, které smícháme s mletým masem. Do směsi přidáme vejce, strouhanku, černý pepř, sůl, česnekový prášek a sladkou papriku. Směs propracujeme za pomoci rukou.

Mleté maso

Malé válečky vrstvíme do mísy

Mleté maso si rozprostřeme na pečící papír a pomocí mřížky, kterou najdeme v troubě, jej rozdělíme na malé proužky, které budou jeden jako druhý. Ty postupně vrstvíme od okraje pekáče až po jeho střed. Hotový pekáč vložíme do trouby, kde jej pečeme po dobu 30 minut na 180 stupňů. Ke konci jej posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě 10 minut dopéct.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*