Kebabové čevabčiči na pánvi připravíte doma. Turecký stánkař nám předal rodinný recept starý 84 let, je to levná fantazie

masové paličky

Pokud máte rádi mleté maso, jistě si s nadšením vyzkoušíte i další recepty, které z něj lze připravovat. Tentokrát si můžete zkusit udělat lula kebab, který si zamilujete.

Mleté maso je skvělé v tom, že jej můžete zamrazit a použít i později, když jej zrovna budete potřebovat. Dále je skvělé v tom, že existuje v mnoha variantách, a proto si jej můžete dát například jako mleté kuřecí, vepřové nebo hovězí. Pokud sáhnete po vepřovém nebo hovězím mletém mase, můžete si z něj udělat například tento lula kebab, který svým tvarem připomíná šišky.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující suroviny:

  • 600 g mleté maso
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 1,5 čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce jablečného octu
  • 1 / 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 / 2 čajové lžičky cukru
  • 2 čajové lžičky škrobu
  • trochu kopru
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 ks cibule
  • 3 ks stroužky česneku

Příprava masových kuliček

Aby pro vás bylo vaření jednodušší, nachystejte si nejprve všechny suroviny, abyste měli jistotu, že vám nic nechybí. Poté se pusťte do práce a začněte tím, že si vezmete mleté maso a přidáte do něj polévkovou lžíci soli, sodu, škrob, zakysanou smetanu a také prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek.

Tyto suroviny následně v misce smíchejte a až budete mít hotovo, dejte je do uzavíratelného plastového sáčku, který nakonec umístěte do lednice. Zde by měl být sáček s obsahem asi 15 minut a mezitím si můžete nakrájet cibuli na půl kolečka. Až budete mít hotovo, dejte cibuli do misky a přidejte sůl, cukr, jablečný ocet, vodu a promíchejte. Nakonec ještě přisypte najemno nasekaný kopr. Vše nechte takto odležet asi 15 minut.

masové šišky

Osmažte si maso

Jelikož jste si už téměř vše připravili, zbývá ještě dodělat maso, které doposud čekalo v lednici. Vyndejte jej tedy z lednice a do vhodné pánve si dejte dostatek oleje. Ten rozehřejte a než se rozehřeje, vytvořte si z mletého masa šišky. Následně tyto šišky položte do pánve do rozpáleného oleje a osmažte je z obou stran.

hotový lula kebab

Nyní máte téměř hotovo

Nyní už vám zbývá pouze dosmažit lula kebab, což by mělo trvat asi 4 minuty pro jednu šišku. Až budete mít lula kebab usmažený, můžete jej podávat s nakládanou cibulkou, kterou jste si už nachystali a jako příloha mohou být americké brambory nebo bramborová kaše. Každý si však může zvolit tu přílohu, kterou má nejradši.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*